17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιφνίδια επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο – Τι θα ανακοινώσει

Ημερομηνία:

Στο Κίεβο μετέβη αιφνιδίως ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στο πρώτο του ταξίδι στην χώρα από την έναρξη του πολέμου, όπου συναντά τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η επίσκεψη έρχεται πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι στην Πολωνία, λίγες μέρες πριν από την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντά τον ηγέτη της Ουκρανίας στην καρδιά της πρωτεύουσας εν μέσω μεγάλης σύγκρουσης είναι σημαντικό και συμβολικό” σχολιάζει το BBC, προσθέτοντας ότι στέλνει ένα σαφές μήνυμα στη Μόσχα ότι η Αμερική και η Δύση δεν θα διστάσουν να υποστηρίξουν την Ουκρανία.

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου και ένας κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ που γνώριζε το ταξίδι επιβεβαίωσαν την επίσκεψη υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια.

Σημειώνεται πως, νωρίτερα, αναφορές από την ουκρανική πρωτεύουσα έκαναν λόγο για επίσκεψη κάποιου υψηλόβαθμου δυτικού αξιωματούχου στο Κίεβο, δεδομένου ότι οι δρόμοι στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας είναι κλειστοί στην κυκλοφορία και ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες το πρωί της Δευτέρας.

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για ρωσικούς πυραύλους ή αεροπορικές επιδρομές.

Περισσότερα όπλα και κυρώσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει την παροχή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία, καθώς και νέα δέσμη κυρώσεων προς τη Ρωσία.

“Καθώς πλησιάζει η επέτειος ενός έτους από τη βίαιη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, βρίσκομαι σήμερα στο Κίεβο για να συναντηθώ με τον πρόεδρο Ζελένσκι και να επαναβεβαιώσω την ακλόνητη δέσμευσή μας στη δημοκρατία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας” αναφέρεται σε δήλωση του Μπάιντεν, στην οποία προστίθεται:

“Όταν ο Πούτιν εξαπέλυσε την εισβολή του πριν από σχεδόν ένα χρόνο, πίστευε ότι η Ουκρανία ήταν αδύναμη και η Δύση διχασμένη. Πίστευε ότι θα μπορούσε να μας ξεπεράσει. Αλλά έκανε μεγάλο λάθος. Σήμερα, στο Κίεβο, θα ανακοινώσω άλλη μια παράδοση κρίσιμου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, αντιαρματικών συστημάτων και ραντάρ εναέριας επιτήρησης, που θα βοηθήσουν στην προστασία του ουκρανικού λαού από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς”.

“Επίσης, εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουμε πρόσθετες κυρώσεις κατά ελίτ και εταιρειών που προσπαθούν να ενισχύσουν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας”.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...