Π. Πολάκης: Πρωτοφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να λογοκρίνει τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο στην υπόθεση Μαραβέγια

Κανένα σχόλιο

Με δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων κ. Παύλος Πολάκης αναφέρεται σε αυτό που χαρακτηρίζει ως “πρωτοφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να λογοκρίνει τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο στην υπόθεση Μαραβέγια”

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Χθες αποκαλύφθηκε ότι η Βουλή, κατ’ εντολή προφανώς της κυβέρνησης, προέβη σε μία πρωτοφανή κοινοβουλευτική λαθροχειρία: διέγραψε τα ονόματα του ζεύγους Μαραβέγια και την επωνυμία της εταιρείας τους από Ερώτηση με ΑΚΕ, που υπέβαλαν στις 12/10/2022 ο Π. Πολάκης και 51 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, στο πλαίσιο του Kοινοβουλευτικού Eλέγχου, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφορικά με την έγκριση επιχορήγησης από τον Αναπτυξιακό Νόμο, δύο επενδυτικών σχεδίων του εν λόγω ζεύγους συνολικού ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

"Sponsored links"

Προφανώς, είναι τέτοιο το άγχος και τόση η αγωνία της Μητσοτάκης Α.Ε. να μην αποκαλυφθούν οι πολύπλευρες πτυχές της συγκεκριμένης σκανδαλώδους υπόθεσης, που την “ανάγκασαν” να καταφύγει σε λογοκρισία ακόμη και του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Η αιτία της αγωνιώδους προσπάθειας της κυβέρνησης να συγκαλύψει ένα ακόμη σκάνδαλο, εξηγείται από το γεγονός ότι:

1) στη συγκεκριμένη υπόθεση καταστρατηγήθηκε το άρθρο 57 του Συντάγματος το οποίο αναφέρεται στα ασυμβίβαστα των Βουλευτών.

2) το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, εξέδωσε “φωτογραφική” Προκήρυξη για χάρη του ζεύγους Μαραβέγια.

3) τα επενδυτικά σχέδια του ζεύγους Μαραβέγια εγκρίθηκαν χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις και

4) οι επενδυτικές δραστηριότητες του εν λόγω ζεύγους, επ’ ουδενί δεν δικαιολογούνται από το Πόθεν Έσχες του.

Ότι και να κάνουν, να το γνωρίζουν καλά: όλα θα έρθουν στο φως.

 

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live