Ρεκόρ κερδών από εξαγωγές πετρελαίου και αερίου για τη Ρωσία

Κανένα σχόλιο

Η Ρωσία αναμένει φέτος πρόσθετα έσοδα ύψους 13,7 δισ. ευρώ από την εξαγωγή ορυκτών καυσίμων. «Αναμένουμε έως και ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια περισσότερα σε έσοδα από πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, στην κρατική τηλεόραση.

Παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, η Ρωσία συνεχίζει να μετρά υψηλή κερδοφορία από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η ρωσική κυβέρνηση θέλει να ξοδέψει τα επιπλέον έσοδα φέτος αντί να τα αποταμιεύσει, είπε ο Σιλουάνοφ. Τα χρήματα θα πρέπει να δαπανηθούν σε «πρόσθετες πληρωμές» για συνταξιούχους και οικογένειες με παιδιά και για «ειδικές επιχειρήσεις» στην Ουκρανία, είπε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.

"Sponsored links"

«Έχουμε τους πόρους», διαβεβαίωσε. Η Ρωσία εισπράττει ποσά ρεκόρ από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων, κυρίως επειδή οι τιμές έχουν εκτοξευτεί. Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες αλλά δεν έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής να διακόψουν σταδιακά την αγορά ρωσικού πετρελαίου, κυρίως λόγω της άρνησης της Ουγγαρίας.

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live