Ρουμανία: Ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων διακόπτει την παραγωγή λόγω των τιμών του φυσικού αερίου

Κανένα σχόλιο

Η Azomures, ο μεγαλύτερος παραγωγός χημικών λιπασμάτων της Ρουμανίας, δήλωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου. Ο υπουργός Γεωργίας δεσμεύτηκε να αναζητήσει λύσεις.

Η Azomures, που αποτελεί μονάδα του ελβετικού ομίλου «Ameropa», ανακοίνωσε τη Δευτέρα (6 Δεκεμβρίου) ότι ξεκίνησε προετοιμασίες για προσωρινή μείωση της παραγωγής στο μισό λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας, ιδίως του φυσικού αερίου το οποίο αποτελεί και την κύρια πρώτη ύλη της.

Η Azomures είναι ένας από τους κύριους καταναλωτές φυσικού αερίου στη Ρουμανία. Aντιπροσωπεύει περίπου το 10% της κατανάλωσης φυσικού αερίου της χώρας. Παράλληλα, παρέχει περίπου το 50% των λιπασμάτων που χρησιμοποιούν οι Ρουμάνοι αγρότες.

"Sponsored links"

Η εταιρεία απηύθυνε έκκληση προς τη ρουμανική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο «να δράσουν με βάση τα ευρωπαϊκά πλαίσια πολιτικής για την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της έλλειψης φυσικού αερίου και των υψηλών τιμών ενέργειας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επισιτιστική ασφάλεια της Ρουμανίας το 2022».

Η Azomures σημείωσε, επίσης, ότι η τρέχουσα κρίση στην αγορά ενέργειας επηρεάζει τη βιομηχανία λιπασμάτων σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. «Χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία και η Αίγυπτος έχουν περιορίσει τις εξαγωγές. Σε συνδυασμό με τη χαμηλή εγχώρια παραγωγή, η Ευρώπη αντιμετωπίζει πλέον κρίση στη γεωργία και τη βιομηχανία», αναφέρει η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ο υπουργός Γεωργίας Adrian Chesnoiu δήλωσε ότι αναζητά λύσεις για τη στήριξη των αγροτών και τη διασφάλιση της σταθερότητας της γεωργικής παραγωγής.

Η μείωση της παραγωγής λιπασμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση έως και 30% των καλλιεργειών του επόμενου έτους. Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι θα προτείνει μια σειρά μέτρων στην κυβέρνηση για τη διατήρηση της παραγωγής τροφίμων.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live