23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σεισμόπληκτοι Αρκαλοχωρίου: Απειλούνται με διακοπή ρεύματος οι κάτοικοι των προσωρινών οικισμών

Ημερομηνία:

Την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων από την πλευρά της Πολιτείας σχετικά με την κάλυψη του κόστους σύνδεσης και παροχής ρεύματος στους προσωρινούς οικισμούς των σεισμοπλήκτων του Αρκαλοχωρίου, αναδεικνύει με την κατάθεση σχετικής επιστολής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης δεκάδων οχλήσεων από τη ΔΕΗ ΑΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προκύψει από τις δαπάνες σύνδεσης με το δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και τις δαπάνες παροχής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των προσωρινών εγκαταστάσεων φιλοξενίας των σεισμόπληκτων. Τονίζεται επίσης ότι απειλείται ακόμη και με διακοπή της ηλεκτροδότησης στους καταυλισμούς σεισμοπλήκτων, ενώ υπενθυμίζει ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί από το Αρκαλοχώρι για την ανάληψη της σχετικής δαπάνης.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών και τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, σχετικά με τι προτίθενται να πράξουν, προκειμένου να καλυφτούν οι παραπάνω δαπάνες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...