19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Παραιτήθηκε παρουσιάστρια σε κανάλι μετά από ξέσπασμά της για την ολιγωρία των αρχών

Ημερομηνία:

«Φουντώνει» η οργή στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έχει ως αποτέλεσμα ολοκληρωτική καταστροφή περιοχών της χώρας και πάνω από 23.000 νεκρούς στα νότια της χώρας αλλά και στη Συρία.

Παράλληλα με τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης τυχόν επιζόντων, πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για εγκληματικές ευθύνες των εργολάβων αναφορικά με την κατασκευή των κτιρίων που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι». Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι πολίτες που προσέφυγαν ήδη στην δικαιοσύνη για την πτώση τουλάχιστον 65.000 κτιρίων. 

Επιπλέον, πολλοί δημοσιογράφοι «φωνάζουν» και επιτίθενται ανοικτά τόσο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και στους εργολάβους που έφτιαξαν τα συγκεκριμένα κτίρια.

Τελευταίο παράδειγμα η γνωστή παρουσιάστρια του φιλοκυβερνητικού καναλιού «Show Tv»,  Ντιλάρα Γκοντέρ, η οποία αφότου εξαπέλυσε μύδρους κατά παντός υπευθύνου στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Εμφανώς οργισμένη με αφορμή τις άδειες που δόθηκαν για την κατασκευή των κτιρίων, ξέσπασε την ώρα που είχε καλεσμένο και άρχισε να λέει ότι για την καταστροφή δεν φταίει η μοίρα και ο σεισμός αλλά όσοι κατασκεύασαν τα κτίρια, όσοι έδωσαν άδειες, όσοι και την ενέκριναν καθώς και οι κατασκευαστικές εταιρείες.

Το ξέσπασμα της Γκοντέρ σημειώθηκε όταν ο καλεσμένος της γεωλόγος – μηχανικός Ζιγεντίν Τσακίρ είπε ότι καλό θα ήταν να μάθουμε ορισμένα πράγματα για τον σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εγκλωβισμένους. Τότε η παρουσιάστρια άρχισε να του φωνάζει και να τον ρωτάει εάν ο σεισμός του 1999 – και αυτός άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς – δεν αποτέλεσε μάθημα για την Τουρκία.«Κοιτάξτε πώς θάφτηκαν οι άνθρωποι. Ποιος φταίει για αυτό, η μοίρα, η φύση; Όχι. Το ξαναλέω, οι υπεύθυνοι είναι οι μηχανικοί, η κατασκευαστική και αυτός που έδωσε την έγκριση», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγες ώρες μετά η Ντιλάρα Γκοντέρ ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι παραιτείται. «Είναι δύσκολο να γράψεις, παραιτούμαι! Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τη Ciner Media Group για την ευκαιρία που μου προσέφερε μέχρι σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δεύτερη ανάρτησή της δήλωσε ότι «περνάμε δύσκολες στιγμές, πονάμε τόσο πολύ» ενώ ευχαριστεί για την υποστήριξη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...