Σε κινητοποιήσεις οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης για το πρόβλημα στέγης

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Φοιτητικού Συλλόγου Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης:

Την Δευτέρα 26/9 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων για να δοθούν απαντήσεις από την πρυτανεία του ιδρύματος σε ότι αφορά το τι έκτακτα μέτρα θα πάρει για το ζήτημα της μέριμνας. Οι σύλλογοι κατέθεσαν συγκεκριμένα αιτήματα όπως το να δοθεί ελάχιστο φοιτητικό επίδομα 300 ευρώ για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν, να καταργηθούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια και να δημιουργηθεί κεντρικό σχέδιο αξιοποίησης των αναξιοποίητων κτηρίων που ανήκουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ταυτόχρονα με την ανέγερση νέας φάσης εστιών με ευθύνη του κράτους.

Οι απαντήσεις του Πρύτανη, ήταν τουλάχιστον αποπροσανατολιστικές, αν όχι προκλητικές. Για το ζήτημα των έκτακτων μέτρων μέριμνας για τους φοιτητές ανέφερε πώς η κυβέρνηση πήρε μέτρα μέσα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ! Τα ακαδημαϊκά κριτήρια επανειλημμένα ειπώθηκε πως αποτελούν ένα «μέτρο στη σωστή κατεύθυνση» καθώς προσελκύουν τους άριστους φοιτητές. Αγνοώντας δηλαδή εντελώς την πραγματικότητα ενός φοιτητή μιας λαϊκής οικογένειας, που αναγκάζεται από την ακρίβεια και τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης να δουλεύει, δικαιολογείται από την πρυτανεία ένα εκδικητικό μέτρο που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών που κάνουν αίτηση για να μπουν ή να παραμείνουν στις εστίες.

"Sponsored links"

Οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων, τοποθετήθηκαν απαντώντας με προτάσεις που πατάνε πάνω στην πραγματικότητα που ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας. Μπροστά στους ισχυρισμούς της Πρυτανείας, πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», υπενθυμίσαμε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης όπως τα 50 εκ. που δίνει για τους ΟΠΠΙ(περ. όσο το ½ του τακτικού προϋπολογισμού των ΑΕΙ). Υπενθυμίσαμε πως ενώ δίνονται δισεκατομμύρια από την περιφέρεια για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στον νομό αλλά και συνολικά στην Κρήτη, όπου οι εργαζόμενοι-φοιτητές χτίζουν το τουριστικό θαύμα,  δεν υπάρχει κυριολεκτικά «σάλιο» για τις ανάγκες μας. Εν κατακλείδι είναι φανερό πως οι ανάγκες των φοιτητών δεν είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, το υπουργείο και την πρυτανεία.

Τελικά οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απέσπασαν την δέσμευση πως τα αιτήματά τους πως θα συζητηθούν στην επόμενη σύγκλητο, και πως δεν θα ξανά υπάρξουν κενά δωμάτια στις εστίες. Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζουμε! Μπροστά στην αναρμοδιότητα που επικαλούνται οι τοπικοί φορείς συνεχίζουμε ώστε να αναδείξουμε το ζήτημα της μέριμνας πλατύτερα στο χανιώτικο λαό και στους συμφοιτητές μας!

Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες που βάζουν για το επόμενο διάστημα οι Σύλλογοί μας:

  • Πέμπτη 29/9 στις 17:00 συνέντευξη τύπου των Φοιτητικών Συλλόγων στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
  • Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στις 30/09 στην Αντιπεριφέρεια Χανίων στις 11:00, για να διεκδικήσουμε να παρθούν  μέτρα για την ελάφρυνση των φοιτητών, να αυξηθεί η χρηματοδότηση από το κράτος για την φοιτητική μέριμνα, να αξιοποιηθούν τα κτίρια που βρίσκονται στην ιδιοκτησία περιφέρειας και δήμου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live