16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Σε λειτουργία το υπνωτήριο για τους άστεγους, ενόψει κακοκαιρίας, στο Δήμο Πατρέων – Σχολείο για παιδιά Ρόμα ιδρύει ο Πελετίδης

Ημερομηνία:

Με δεδομένη την κρίσιμη κοινωνικό – οικονομική κατάσταση στην πόλη μας και ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών που, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Πατρέων με τον Κοινωνικό Οργανισμό θα λειτουργήσουν άτυπο υπνωτήριο σε χώρο του πρώην Αρσακείου για  άστεγους συμπολίτες μας.

Η φιλοξενία στο άτυπο υπνωτήριο  θα ξεκινήσει από σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, και θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια της επικράτησης των χαμηλών θερμοκρασιών (ψύχος ).

Η διαμονή στο χώρο του άτυπου υπνωτηρίου θα γίνεται από τις 8 μ.μ. έως και τις 8:00 π.μ.

Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν τους ενδιαφερόμενους,  όλους τους συμπολίτες και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων να ενημερώσουν σχετικά τις υπηρεσίες τους.

Τηλ επικοινωνίας:  Αγγελική Ψαρρού 2610390968 / 6984617545 – Αντώνιος Ταβουλάρης 6972329595

Σχολείο για παιδιά ρόμα και από άλλες μειονότητες ανοίγει ο Πελετίδης

Το κτίριο της Τριαντείου Σχολής σκοπεύει να αξιοποιήσει η δημοτική αρχή της Πάτρας, προκειμένου να επιμορφώσει και να εκπαιδεύσει τα παιδιά που προέρχονται από μειονότητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο Κώστας Πελετίδης, βλέποντας ότι η παραβατικότητα των ρομά, που θεωρούνται η κυρία ομάδα των μειονοτήτων αυτών, αυξάνεται συνεχώς και βρίσκεται σε έξαρση, πιστεύει ότι το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί από την βάση του

Τα παιδιά των οικογενειών αυτών μένουν ως επί το πλείστον αμόρφωτα,χωρίς να πηγαίνουν σχολείο και αυτό τους κάνει να είναι επιρρεπείς στην παραβατικότητα. Έτσι, οι συμπεριφορές αυτές ανακυκλώνονται και μέσα από την οικογένεια τους, αλλά και από τις δυνατότητες που τους δίνει η ίδια η κοινωνία.

Σκοπός του είναι να δημιουργήσει στην πρώην Τριάντειο Σχολή που εδώ και δύο χρόνια περίπου έχει κλείσει εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, ένα ειδικό σχολείο εκπαίδευσης των παιδιών που προέρχονται από τις οικογένειες αυτές.

Τα παιδιά αυτά θα σιτίζονται εκεί και θα μαθαίνουν γράμματα από εθελοντές δασκάλους και καθηγητές που υπάρχουν ήδη στην διάθεση του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr o Δήμαρχος Πατρέων ήδη έχει μιλήσει με τον Μητροπολίτη Πατρέων κ.κ. Χρυσόστομο (το κτίριο και η Τριάντειος Σχολή ανήκει στην Μητρόπολη), ο οποίος  βλέπει με θετικό τρόπο τις διαθέσεις του Κώστα Πελετίδη, κινούμενος από τα αισθήματα φιλανθρωπίας που έτσι και αλλιώς τον χαρακτηρίζουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...