Σε πλήρη αποκατάσταση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου

Κανένα σχόλιο

Σε πλήρη αποκατάσταση του τάφου του  Νίκου Καζαντζάκη στον Προμαχώνα των Ενετικών τειχών  Μαρτινέγκο προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, μετά το θλιβερό και καταδικαστέο γεγονός της βεβήλωσής του από άγνωστο ή άγνωστους.

Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, η Δημοτική αρχή ευαισθητοποιήθηκε άμεσα όταν έγινε γνωστό το συμβάν και ήδη σήμερα έχουν αρχίσει οι εργασίες.

Είναι θλιβερό και καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη, υπογράμμισε η κ. Πλεύρη,καθώς και το γεγονός ότι κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον τόπο ανάπαυσης του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που έχει αποτελέσει και τόπο προσκυνήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται το μνημείο.

"Sponsored links"

Σήμερα, όπως είπε η κ. Πλεύρη, αφαιρέθηκε η πέτρινη πλάκα ώστε να αποκατασταθεί με τα ίδια γράμματα η επιγραφή «Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» ,την οποία οι άγνωστοι κατέστρεψαν.

Επίσης σήμερα, συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου αποκατέστησαν το Σταυρό, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί το οριζόντιο τμήμα του και οι εργασίες θα συνεχιστούν με το πέτρινο τμήμα του,ενώ η υπηρεσία πρασίνου θα ευπρεπίσει την περίμετρο του μνημείου.”,αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live