Σκληρή ανακοίνωση Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την εκδήλωση της επιτροπής Χανίων “Παιδεία 2015”

Κανένα σχόλιο

Αντιδρούν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης με αφορμή τις θέσεις που εκφράζουν οι διοργανωτές εκδήλωσης στα Χανιά για την Παιδεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν η επιτροπή Χανίων “Παιδεία 2015” εκφράζει θέσεις υπέρ της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και για αυτό είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά. Μάλιστα για αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς την Πέμπτη 4 Ιούνη στις 6.30 το απόγευμα και πορεία μετά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων όπου θα πραγματοποιείται και η εκδήλωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στα Χανιά ομιλητές θα είναι μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αλλά και ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γρυσπολάκης ενώ σε αντίστοιχη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο σήμερα Τετάρτη 3 Ιούνη ομιλητής θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Sponsored links"

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση των φοιτητών σημειώνονται τα εξής:

Ανακοινώθηκε ότι τη Πέμπτη 4 Ιουνίου στο πνευματικό κέντρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Παιδεία και τον ρόλο της στην οικονομική ανάπτυξη. Την εκδήλωση αυτή διοργανώνει η επιτροπή Χανίων «Παιδεία 2015» και ομιλητές μεταξύ πολλών θα είναι ο πρώην πρύτανης κ.Γρυσπολάκης, η πρώην υπουργός παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου αλλά και ο Θεώδορος Φορτσάκης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για τις θέσεις αλλά και τις πρακτικές που έχουν υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι βασικά γρανάζια των αντιλαϊκών πολιτικών Ε.Ε. και κυβερνήσεων που έχουν φέρει τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά στη σημερινή κατάσταση. Πολιτικές που έχουν σαν αποτέλεσμα η ανεργία στους νέους να ξεπερνά το 51%, οι μισθοί να είναι στα 400 ευρώ, τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Σήμερα από τα νέα πόστα τους ο καθένας συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό την επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία τα προηγούμενα χρόνια εκφραζόταν από τον ν.Διαμαντοπούλου και τώρα από το νέο πολυνομοσχέδιο. Μία πορεία η οποία έχει χαραχθεί κέντρικά από την Ε.Ε. για όλες τις χώρες με μόνο σκοπό την ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και την εισβολή των επιχειρήσεων μέσα στα πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα στα πανεπιστήμια καθημερινά ζούμε τις επιπτώσεις της αναδιάρθρωσης που φέρνουν δίδακτρα, διασπάσεις πτυχίων και επιχειρήσεις στις σχολές, την ένταση της υποχρηματοδότησης που φέρνει διάλυση κάθε έννοιας φοιτητικής μέριμνας αλλά και απολύσεις σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Ακόμα οι δικαιούχοι φοιτητές στο Πολυτεχνείο περιμένουν το επίδομα στέγασης ενώ εκατομμύρια ευρώ δαπανόνται σε ιδιωτική έρευνα.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στέλνουν τα Ματ στις σχολές για να επιβάλλουν με την πιο άγρια μορφή τη καταστολή(Φορτσάκης), είναι αυτοί που μηνύουν φοιτητές για τη συνδικαλιστική τους δράση(Γρυσπολάκης). Δεν είναι όμως μόνο η επίθεση στο τομέα της τριτοβάθμιας. Οι μεταρρυθμίσεις στη δευτεροβάθμια έχουν κάνει τα σχολεία εξεταστικά κέντρα, με απολυμένους καθηγητές και χωρίς προσωπικό.

Καλούμε όλο το λαό, την ώρα που η νέα κυβέρνηση ετοιμάζει «νέα συμφωνία», να βρεθεί στο πλάι μας στην κινητοποίηση στο Πνευματικό κέντρο για να δείξει την αντίθεση του στα παλιά και νέα μνημόνια. Η πολιτική που υποστηρίζουν τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν θέση ανάμεσα στους εργαζόμενους , στους φοιτητές , τους μαθητές και συνολικά σε όποιον πλήττεται. Καλούμε φορείς, σωματεία, σχολεία να πάρουν αποφάσεις και να δείξουν έμπρακτα την αντίθεση τους.

Όλοι στην πλατεία Αγοράς στην 6:30 μ.μ.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live