22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Σοκ στον Βόλο: Ξυλοκόπησε τη μητέρα του, γιατί δεν του αγοράζει μηχανάκι – «Θα σε θάψω παλιόγρια»

Ημερομηνία:

Ακόμη μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με θύμα γυναίκα από το Βόλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, 41χρονος -ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί, καθώς εξέτιε ποινή για ληστεία και ναρκωτικά- γρονθοκόπησε τη μητέρα του επειδή δεν του έδωσε χρήματα για να αγοράσει μηχανή.

Ο δράστης τσακώθηκε μαζί της όταν του εξήγησε πως δεν έχει λεφτά, άρχισε να τη βρίζει και να την απειλεί, λέγοντάς της: «να ψοφήσεις, θα σε θάψω παλιόγρια». Στη συνέχεια, την άρπαξε από τα μαλλιά και την πέταξε στο πάτωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

«Δεν τη χτύπησα, την έβρισα»

Η γυναίκα στο Δικαστήριο κατέθεσε ότι ο γιος της είναι βίαιος, την απειλεί και πετάει αντικείμενα και εξήγησε πως τον φοβάται. Όταν ρωτήθηκε για  το περιστατικό, παραδέχθηκε κλαίγοντας ότι ο γιος της της επιτέθηκε.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος -ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης- κατέθεσε ότι αγαπάει τη μητέρα του, δεν έχει άλλον συγγενή και για το περιστατικό παραδέχτηκε ότι την έβρισε μεν, αρνήθηκε δε ότι την χτύπησε.

Η εισαγγελέας έδρας τον έκρινε ένοχο και πρότεινε να καταδικαστεί και να εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

Όταν ο κατηγορούμενος το άκουσε, ξέσπασε σε κλάματα, παρακάλεσε τους δικαστές να μην πάει ξανά στη φυλακή, γιατί δεν έχει καιρό που αποφυλακίστηκε, ενώ υποστήριξε ότι είναι καθαρός και παρακολουθεί κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Παρόλα αυτά, ο 41χρονος κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για ενδοοικογενειακή απειλή, εξύβριση λόγω και έργω και ελαφρά σωματική βλάβη κατά της 68χρονης μητέρα του και θα  πάρει το δρόμο για τις φυλακές Λάρισας.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών και χρηματική ποινή 90 ημερησίων μονάδων προς δύο ευρώ  ημερησίως, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Από την ποινή του θα εκτίσει τρεις μήνες στις φυλακές Λάρισας, όπου θα μεταχθεί και το υπόλοιπο είναι με αναστολή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...