Σπάνια πλάνα από το φαράγγι της Σαμαριάς το 1975

Κανένα σχόλιο

Μέσα από το αρχείο της Aylon Films προέκυψε άλλο ένα βίντεο με καταπληκτικά πλάνα από το φαραγγι της Σαμαριάς το 1975.

Το Φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται στο νομό Χανίων στην οροσειρά Λευκά Όρη. Έχει μήκος 18 χλμ. και είναι το μεγαλύτερο σε μήκος φαράγγι της Κρήτης αλλά και της Ευρώπης και το 1962 ανακηρύχθηκε ένας από τους πρώτους χρονικά Εθνικούς Δρυμούς στην Ελλάδα.

Στο πρώτο πλάνο ο κινηματογραφιστής καθαρίζει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, η διαδρομή πάνω στους ορεινούς όγκους της Κρήτης συνεχίζεται, στάση για μια πανοραμική καταγραφή των Λευκών Ορέων, ένα ελικόπτερο εκτελεί πτήση μεταφοράς εμπορευμάτων ή προμηθειών.

"Sponsored links"

Ένα κοπάδι από πρόβατα, με το βοσκό τους, στο δρόμο και φτάνουμε στο σημείο Ξυλόσκαλο του όρους Ομαλού, απ’ όπου ξεκινά το μονοπάτι για τη διάβαση του Φαραγγιού. Μια γυναίκα, μπροστά στην είσοδο με τις ταμπέλες πληροφοριών, δείχνει πως κρυώνει.

Ταμπέλα «Εθνικός Δρυμός – Φαράγγι Σαμαριάς». Μια γυναίκα ατενίζει τους ορεινούς όγκους κι αρχίζει την κατάβαση προς το Φαράγγι, μια γυναίκα ακόμα κατηφορίζει, ο κινηματογραφιστής περπατά κατάκοπος, ένα παγκάκι για λίγη ξεκούραση.

Η περιπέτεια συνεχίζεται σε μονοπάτια και βραχώδη εδάφη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live