Σαλάτα με ζυμαρικό και πεπονάκι
Διακόσια πενήντα (250 γρ.) γραμμάρια κοντό ζυμαρικό (αχιβαδάκι), ένα πεπονάκι γύρω στο ένα κιλό, 2 φέτες καπνιστό ζαμπόν, 4 κουταλιές...
Μοσχάρι με μπαρμπουνοφασόλες φρέσκες και κολοκυθάκια
(παραδοσιακό Χανιώτικο)
Κόβομε το μοσχάρι χοντρές μπουκιές το βάζομε στο τσικάλι με μια φλιτζάνα λάδι, αλάτι και πιπέρι. Το...
Μπουγιουρντί
Σε γιουβέτσι βάζομε μια στρώση κασέρι μια στρώση τυρί άσπρο μια ζαμπόν, στη μέση ντομάτα, αλάτι, ρίγανη και καυτερή πιπεριά και ξανά ζαμπόν, τυρί...
Πίτσα
Ένα κιλό αλεύρι μαλακό, δύο νεροπότηρα νερό χλιαρό, ένα νεροπότηρο γάλα, ένα κρασοπότηρο λάδι, δέκα γραμμ. μπύρα, 30 γραμμ. αλάτι, Τρεις ώρες να γίνει.
Την...
Κεμπάπ με φιστίκι Αιγίνης
Ένα κιλό κιμά αρνίσια, 150 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης κομμένα μέτρια λίγο αλάτι και πιπέρι λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Βάζετε τον κιμά μέσα...
Μαρμελάδα βερύκοκο (2)
Όσα κιλά βερύκοκα ένα κιλό λιγότερο ζάχαρη, ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό στο κιλό, ένα κουταλάκι χυμός λεμονιού στο κιλό. Τα βάζομε...
Μυρμηγκόπιτα
Ένα φλιτζάνι ζάχαρη, δύο φλιτζάνια αλεύρι, έξι αυγά, δύο βανίλιες, ένα μπέικι, ένα φλιτζάνι τρούφα (στο τέλος μια στροφή). Ψήσιμο στους 180 βαθμούς μισή...
Μπακαλιάρος πλακί φούρνου
Ξαλμυρίζομε ως συνήθως τον μπακαλιάρο απ’ την προηγούμενη μέρα. Τον κόβομε κομμάτια του αφαιρούμε τα πτερύγια. Τον βάζομε σε ταψί κόβομε πατάτες...
Γαύρος
Τον καθαρίζομε τραβώντας απ’ το κεφάλι το κόκκαλο προς τα κάτω. Τον ξεπλένομε ελαφρώς και τον στραγγίζομε. Μετά βάζουμε σε ένα πιάτο σκόρδο και...
Βατόμουρο μαρμελάδα
Ένα κιλό βατόμουρα 1200 γραμμ. ζάχαρη, μισό λεμόνι χυμό, μία βανίλια.
Καθαρίζομε, πλένομε, στραγγίζομε καλά τα βατόμουρα. Τα στραγγίζουμε καλά και τα πολτοποιούμε στο...
Καλτσούνια φούρνου σκέτα
Ανοίγουμε φύλλο: Αλατάκι, λίγο λάδι, νερό θερμοκρασία δωματίου, αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το καλύτερο που δεν λασπώνει το ζυμάρι είναι το...
Κουλουράκια
Ένα κρόκο αυγού, μία φλυτζάνα ζάχαρη, μισή φλυτζάνα γάλα , ένα βιτάμ, ένα μπέικι , 2 με 3 βανίλιες, όσο αλεύρι σηκώσουν.
Τα αλείφουμε με...
Γκιουρμπαστή
Υλικά: Κρέας ζυγούρι ή μοσχάρι, τυρί (γραβιέρα και κεφαλοτύρι) σκόρδο, μπαχάρι, αλάτι.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το τυρί σε κομματάκια. Αλατοπιπερώνομε το κρέας...
Σαλάτα με καλαμπόκι
Περνούμε μανιτάρια τα σοτάρομε και ψήνομε βράζομε ρύζι με κρεατόζουμο ή Knor, το ρίχνουμε μέσα στα μανιτάρια και ρίχνομε και ένα κουτί...
Χοιρινό με δαμάσκηνα
Χοιρινό λαιμό να μας το ανοίξει σε λεπτή φέτα. Την αλείφουμε με αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο. Την πασπαλίζομε με θρυμματισμένα καρύδια...
Μελιτζανόπιτα
Ένα κιλό μελιτζάνες, μισό κιλό κιμά μαγειρεμένο όπως για τα μακαρόνια. Δεκαπέντε φύλλα μπακλαβά.
Μπεσαμέλ: Δύο κουταλιές σούπας βούτυρο αδιάλυτο, ένα κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο,...
Κολοκυθόπιτα στριφτή
με γλυκοκολοκύθα
Τρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα από βραδύς. Την τρίβουμε με αλάτι και την βάζουμε στο σουρωτό. Την στύβουμε καλά βάζουμε ρύζι...
Πουτίγκα Σοκολάτα με ψωμί
Έξι φέτες ψωμί για τοστ χωρίς την κόρα, δύο φλιτζάνια φρέσκο γάλα, εκατό εβδομήντα πέντε γραμμάρια γάλα εβαπορέ, δύο κουταλιές της...