• Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τάρτα με κρεμμύδι και πιπεριές Μία έτοιμη ζύμη μπριζέ, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά, 2 κρεμμύδια, 4 αυγά, λίγο θυμάρι, 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη, 500 γρ. κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο, αλεύρι, αλατοπίπερο. Ανάβομε το γκριλ και ψήνουμε τις πιπεριές από όλες τις πλευρές για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν τις κλείνουμε σε πλαστική σακούλα μέχρι να χλιάνουν, τις ξεφλουδίζουμε αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβομε σε λεπτές λωρίδες.

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τάρτα με σπανάκι και κουκουνάρι Μια συσκευασία έτοιμη ζύμη μπριζέ 150 γρ. σπανάκι ή σέσκουλα, τέσσερα αυγά, τετρακόσια γρ. μυζήθρα, 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 50 γρ. κουκουνάρι, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι. Ζεσταίνομε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγομε τη ζύμη και ντύνομε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες, κόβοντας όση ζύμη περισσεύει. Τρυπάμε με πηρούνι όλη την επιφάνειά της και φουρνίζομε για 15 λεπτά. Πλένουμε το σπανάκι και το ζεματάμε για δύο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σουφλέ σοκολάτας 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, πέντε αυγά, 150 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο, 1 πρέζα αλάτι. Για τη σάλτσα: 100 γρ. λευκή κουβερτούρα, 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10 γρ. ροζ πιπέρι. Βάζομε τη σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν σε μπαιν-μαρί. Αφήνομε λίγο να κρυώσουν. Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Ανακατεύοντας προσθέτομε στα αυγά από λίγη-λίγη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Καλιτσούνια με αγριόχορτα Βρίσκομε αγριομάραθα, αγριομάντανα, τσιχλάντερα, καυκαλήθρες, κουτσουνάδες, αγριόπρασα και ό,τι τσιγαριαστό χόρτο βρούμε, κάνει. Αν δεν τα γνωρίζετε, κάποιες γυναίκες στην Λαϊκή πουλάνε αγριόχορτα. Θα τους πείτε να σας διαλέξουν χόρτα για καλτσούνια. Θα προσθέσετε και σπανάκι. Τα αγριόχορτα αφού τα πλύνετε καλά, θα τα κόψετε όπως για σαλάτα, ψιλά. Θα βράσετε δύο δάχτυλα νερό και θα τα ρίξετε μέσα να

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    Κανένα σχόλιο

    Αρνάκι ή κατσικάκι με ασκολύμπρους αυγολέμονο Πέρνομε αρνάκι ή κατσικάκι μικρό, όχι ζυγούρι και μας το κόβει ο κρεοπώλης για τσικάλι. Το πλένομε καλά-καλά, το βάζομε στο τσικάλι με αλατοπίπερο και μια φλυτζάνα λάδι. Το τσιγαρίζομε καλά. Κόβομε ένα με δύο κρεμμύδια ξερά και συνεχίζομε το τσιγάρισμα. Ρίχνομε από λίγο νερό. Εν τω μεταξύ έχομε ετοιμάσει τα χόρτα. Είναι μπελάς οι ασκολύμπροι αλλά αξίζουν. Εκτός από τις θεραπευτικές

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις: Συνταγές για τα πεντανόστιμα Κρητικά χόρτα
    Κανένα σχόλιο

    Είναι πολλών ειδών. Μιλάμε βέβαια για τα άγρια. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αγροί ανόθευτοι από φυτοφάρμακα, λιπάσματα και λοιπά. Χωρίζονται σε κατηγορίες. Είναι: 1) Τσιγαριαστά: ψήνονται σκέτα με λάδι, πατάτες και αν έχετε σαλιγκάρια βρασμένα ή με σουπιές μέσα ή μπακαλιάρο παστό. Επίσης γίνονται θαυμάσιες χορτόπιτες και καλτσούνια. Σκέτα ή ανακατεμένα με σπανάκι και μυζήθρα. Τσιγαριαστά χόρτα είναι: Τα αγριόπρασα, λαγουδόχορτα –

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Φοινίκια με γέμιση αμύγδαλο Δύο ποτήρια λάδι και ένα ποτήρι βούτυρο, δύο ποτήρια αλυσίαβα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα ποτηράκι κονιάκ, ένα κουτάλι σόδα, ζωμό από δύο πορτοκάλια, ξύσμα ενός πορτοκαλιού, ένα μπέικι, αλεύρι όσο σηκώσει, μέλι. Γέμιση: 500 γρ. αμύγδαλα, λίγο μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και λίγη ζάχαρη. Χτυπήστε καλά το βούτυρο, μετά το λάδι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάστε μπαλάκια και κάντε πιτίτσες. Βάλτε ένα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις – Γουρουνοσφαξίματα: Σπληνάντερο, Πηχτή με χοιρινό, Οματιές
    Κανένα σχόλιο

    Σπληνάντερο (πολύ νόστιμο) Γνωρίζομε το σπληνάντερο και το πλένομε πολύ καλά σε αλατισμένο χλιαρό νερό. Το ξεπλένομε πολλά νερά και το γυρίζομε πολλές φορές. Πλένομε τις σπλήνες (μόνο σπλήνες) και τις κόβομε σε λωρίδες. Τις αλατοπιπερώνομε ν’ «ακούγεται» βάζομε κύμινο και ρίγανη. Επίσης και το αίμα που θα βγει καθώς τις κόβομε. Γεμίζομε το έντερο, δένομε καλά τις άκρες, αλατοπιπερώνομε και απ’ έξω βάζομε και κύμινο το περνάμε σε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σάλτσα μαϊντανού Μία δόση μαγιονέζα, μισό ματσάκι μαϊντανό. Πλένομε και ψιλοκόβομε τον μαϊντανό. Σχεδόν τον πολτοποιούμε. Ετοιμάζομε την μαγιονέζα και προσθέτομε σιγά-σιγά τον μαϊντανό χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα. Σερβίρεται με αυγά βραστά σαλάτα και πουλερικά. Σάλτσα ταρτάρ Μία δόση μαγιονέζα, μισό ματσάκι μαϊντανός, δύο αγγουράκια τουρσί, ένα κουταλάκι τσαγιού κάπαρη, ένα κρεμμύδι κοκάρι ψιλοκομμένα. Ετοιμάζομε τη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κέικ μαύρης σοκολάτας Τριακόσια γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη, διακόσια πενήντα γραμμάρια βιτάμ, πέντε αυγά, τέσσερις κουταλιές σούπας ζάχαρης, μισό φλιτζάνι κοπανισμένα αμύγδαλα, ένα φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Σιρόπι: Ένα φλιτζάνι τσαγιού καφέ στιγμής ή espresso, ένα τρίτο φλιτζάνι ζάχαρη. Βάζω τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλά θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν. Βάζω αυγά και ζάχαρη σ’ ένα μπολ και τα χτυπάω μέχρι να

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Χοιρινό με μπύρα και πορτοκάλι Ενάμιση κιλό χοιρινό ρολό, τρία τέταρτα φλυτζανιού φυτίνη, ένα κουτί μπύρα, χυμό από δύο πορτοκάλια, μία με δύο φλούδες ολόκληρες πορτοκάλι (τα πορτοκάλια να μην έχουν γυαλιστεί μ’ αυτό που τα γυαλίζουν) δύο κρεμμύδια κομμένα, αλάτι, πιπέρι. Πλένω το κρέας καλά, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και το σωτάρω με την φυτίνη σε σιγανή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές. Όταν πάρει χρώμα, σβήνω με τη μπύρα και το χυμό

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κουραμπιέδες Οι κουραμπιέδες απλώνουν στο ψήσιμο όταν τους έχει πέσει μέσα στη ζύμη παραπάνω ζάχαρη. Αν συμβεί αυτό, δεν διορθώνεται. Προσοχή λοιπόν στην ζάχαρη. Άλλωστε, την γλύκα την παίρνουν με την άχνη που τους τυλίγομε μετά το ψήσιμο. Κουραμπιέδες με ρακί Καβουρντίζουμε τριακόσια γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα στο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα χοντροκόβουμε. Χτυπάμε για επτά λεπτά πεντακόσια γραμμάρια βούτυρο μαζί με δύο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γλάσο πορτοκαλιού Τέσσερα φλυτζάνια ζάχαρη άχνη, μισό φλυτζάνι βούτυρο φρέσκο, μισό φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού, μια κουταλιά φλούδα πορτοκαλιού ξυσμένη. Δουλεύετε το βούτυρο με ξύλινο κουτάκι. Ρίχνετε το χυμό του πορτοκαλιού, τη φλούδα και τη ζάχαρη λίγη-λίγη δουλεύοντας διαρκώς μέχρις ότου το γλάσο γίνει σαν κρέμα αραιή Γλάσο λεμονιού Αντικαθιστάτε το χυμό πορτοκαλιού με χυμό λεμονιού ελαττωμένο κατά το ήμισυ. Γλάσο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Πούρα με καρύδια ή αμύγδαλο Πολύ ωραία αυτή η συνταγή Δυόμιση φλυτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα (εμένα μ’ αρέσουν με καρύδι) τρία τέταρτα φλυτζανιού ζάχαρη, μισό φλυτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη, δύο αυγά, τρία τέταρτα φύλλο μπακλαβά, ένα κουταλάκι κανέλλα γεμάτο, ένα κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο κοπανισμένο, βούτυρο για τα φύλλα. Σιρόπι: Τριάμιση φλυτζάνια ζάχαρη, δυόμιση φλυτζάνια νερό, ένα κομμάτι κανέλλα, μία φλούδα

    Διαβάστε περισσότερα ...
ημερολόγιο
διαφημίσεις
trapeza xaniwn

Rampalakos

MOBIAK

synks sm

Anek Lines

bioxym

σε αυτή την ιστοσελίδα



διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/