• Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μοσχαράκι με μελιτζάνες – Σμύρνη 1 κιλό σε κομματάκια Βάζομε το μοσχαράκι μ’ ένα ποτήρι λάδι και το τσιγαρίζομε καλά – καλά. Ρίχνομε ένα κιλό βρασμένο νερό, ένα κρεμμύδι ολόκληρο, 1 μασούρι κανέλα, δάφνη, γαρύφαλλα ½ κουταλιά και μοσχοπίπερο – άνθος κάπαρης- να βράσουν μία ώρα. Καθαρίζομε τις μελιτζάνες μία λωρίδα τραβάμε μία αφήνομε. Κόβομε κυδωνάτες τις μελιτζάνες και τις μισοτηγανίζομε. Τις τραβάμε. Ξεφλουδίζομε ένα κιλό

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γλυκό Βύσσινο Τα προλαβαίνετε ακόμα τα βύσσινα, αλλά βιαστείτε Ένα και ένα τέταρτο του κιλού βύσσινο, ενάμιση κιλό ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού Πλένετε τα βύσσινα αφαιρείτε τα κοτσάνια και με μια φουρκέτα προσεκτικά τα κουκούτσια. Τα τοποθετείτε σε κατσαρόλα κατά σειρές. Μια σειρά βύσσινα μια σειρά ζάχαρη. Τα αφήνετε 3-4 ώρες ρίχνετε το νερό και βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα και

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μπουρέκι Χανιώτικο (1) Ένα ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι φυτίνη συν δύο κουταλιές στακοβούτυρο, ένα ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή γιαούρτι, λίγο αλάτι, δύο μπέικι ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μ’ αυτά τα υλικά γίνεται το ζυμάρι που δεν ανοίγεται φύλλο. Απλώνεται με το χέρι κανονίζοντας το πάχος. Είναι ωραίο και για τις κρεατότουρτες που φτιάχνομε τις «εκσυγχρονισμένες» με το βρασμένο ψιλοκομμένο κρέας. Όχι για τις παραδοσιακές

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις: Γλυκά ψυγείου
    Κανένα σχόλιο

    Τούρτα καραμελέ Μπισκότα σαβαγιάρ. Τα βρέχομε ελαφρά στο γάλα με δύο κουταλιές κονιάκ. Βάζομε μια στρώση. Φτιάχνομε κρέμα με τρία ποτήρια γάλα ένα ποτήρι ζάχαρη δύο κουβερτούρες και τέσσερεις κουταλιές κορν-φλάο. Τη ρίχνομε αμέσως στα μπισκότα. Όταν κρυώσει η κρέμα βάζομε τη σαντιγύ. Η σαντιγύ γίνεται: Μια μόρφατ που την χτυπάμε με μια φλυτζάνα όχι καλά γεμάτη άχνη ζάχαρη. Την βάζομε στο ψυγείο και όταν την σερβίρομε πασπαλίζομε με

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Συκαλάκι γλυκό (πολύ ωραίο) Ένα κιλό σύκα ορνιοί, δηλαδή τα σύκα που βγαίνουν τον Απρίλη, τα αρσενικά όπως τα λέμε. Τους κόβομε το κοτσάνι και από πάνω μ’ ένα μυτερό μαχαίρι τους βγάζομε το ματάκι. Με μια οδοντογλυφίδα τα τρυπάμε από πάνω μέχρι κάτω. Διαμπερές το τρύπημα. Τα βράζομε επί 15 λεπτά. Τα τραβάμε. Τα βάζομε σε κρύο νερό με χυμό από τρία λεμόνια και αφήνομε μία με δύο ώρες. Αυτό γίνεται για να διατηρήσουν το χρώμα τους και να

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις: Το Πάσχα έρχεται και Χανιώτικες Κρεατότουρτες
    Κανένα σχόλιο

    Κρεατότουρα (1) Ζυμώνομε φύλλο με κρεατόζουμο. Το κρέας, αρνί ή κατσίκι γάλακτος θηλυκό να μην μυρίζει το βράζομε πρώτα. Το ξεκοκαλίζομε, το ψιλοκόβομε, το αλατοπιπερώνομε, βάζομε και λίγη κανέλα. Μαλάσσομε τη μυζήθρα και όση μυζήθρα τόσο αθότυρο με μαλάκα μαζί και μερικές κουταλιές στάκα. Βάζομε και λίγο δυόσμο. Φύλλο χονδρούτσικο με το κρεατόζουμο που είναι αλατισμένο, το δοκιμάζομε, και αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στρώνομε σε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις για την 25η Μαρτίου
    Κανένα σχόλιο

    Σκορδαλιά (όχι πατατάδα) Μία σκορδοκεφαλή ολόκληρη, μία μέτρια πατάτα βραστή εντελώς κρύα, μία χοντρή φέτα ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο πολύ καλά στο νερό και στιμένο καλά και χωρίς την πέτσα του (κόρα), λίγο αλάτι, λάδι, ξύδι όσο σηκώσει. Από λίγο το βάζομε. Δύο – τρεις σταγόνες γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή ένα κρόκο αυγού. Γίνεται πιο βελουτέ. Κοπανίζομε τα σκόρδα στο γουδί. Βάζομε στο μπλέντερ λιωμένη την πατάτα, το ψωμί μαλαγμένο καλά με

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις | Νηστήσιμα
    Κανένα σχόλιο

    Μύδια με καυτερή σάλτσα Φτιάχνομε μια σάλτσα με λάδι, ντομάτες ψιλοκομμένες, κρεμμύδια ξερά, ρίγανη και καυτερή πιπεριά, ν’ ακούγεται. Βράζομε, ρίχνομε το ανάλογο νερό έως ότου χυλώσει η σάλτσα. Μετά ρίχνουμε καθαρισμένα τα μύδια και στο τέλος ρίχνουμε με τα φλούδια τους, πολύ λεπτές φέτες λεμόνι Κρεμμυδοκαλίτσουνα Φύλλο: Ένα κιλό αλεύρι, ένα τέταρτο φαρίνα κόκκινη, αλάτι, λάδι και λίγο κρασάκι. Ανοίγομε φύλλο χονδρούτσικο Γέμιση:

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις Καθαρής Δευτέρας και όχι μόνο
    Κανένα σχόλιο

    Λαγάνα Ενάμιση φακελάκι μαγιά ξηρή, 700 γρ νερό χλιαρό, ένα κουταλάκι ζάχαρη ή μέλι, 1 κιλό περίπου αλεύρι σκληρό, 1 κουταλιά αλάτι, 2-3 κουταλιές λάδι Διαλύω τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνω 15 λεπτά. Ρίχνω από λίγο το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι. Ζύμη μαλακή. Την ζυμώνομε αρκετά με γροθιές και διαλύοντάς την. Ή την βάζομε στο μίξερ να δουλευτεί με τον γάντζο ζυμώματος. Την αφήνομε να φουσκώσει περίπου 40 λεπτά αν το δωμάτιο είναι ζεστό.

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Αποκριές  η Τύρινη Τυρόπιτα (1) 7-8 φύλλα, τρία τέταρτα του κιλού τυρί φέτα αν θέλομε συμπληρώνομε με μυζήθρα, 1 σόδα μπουκάλι, τέσσερα αυγά, ένα βιτάμ όχι ολόκληρο λιωμένο Αλείφομε με λίγο βιτάμ το ταψί, στο ένα φύλλο βάζομε υλικό. Και κάθε φύλλο που του έχομε το υλικό βάλει το σουρώνομε και το βάζομε στη σειρά στο ταψί. Χτυπάμε το λιωμένο βιτάμ με το αυγό και τη σόδα και τα περιχύνομε και τα ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο. Τυρόπιτα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ντιπ με αβοκάντο Δύο ώριμα αβοκάντο, 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, 50 γρ. μαγιονέζα, 2 σταγόνες ταμπάσκο, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος Μ’ ένα μαχαίρι καθαρίζετε το αβοκάντο και αφαιρείτε το κουκούτσι. Στη συνέχεια το λιώνετε σ’ ένα μπωλ, προσθέτετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε Ντιπ μουστάρδας 200 γρ. μαγιονέζα, 50 γρ μουστάρδα, 1 πρέζα πάπρικα, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, λίγο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Τσάι από άγριο τριαντάφυλλο
    Κανένα σχόλιο

    Έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και βιταμίνη C πολλαπλάσια του πορτοκαλιού, ενισχύει το ανοσοποιητικό κλπ Μαζεύομε τα σπόρια απ’ τα τριαντάφυλλα που μένουν πάνω στις άγριες τριανταφυλλιές. Αυτά τα πορτοκαλοκόκκινα κουκούτσια. Βράζομε μια φλυτζάνα νερό και ρίχνομε μέσα 5-6 κουσκούτσια που τα έχομε σπάσει ελαφρά με το γουδί. Αφήνομε 5-6 λεπτά, ανακατεύομε καλά να πάρει χρώμα το τσάι και σουρώνομε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Πώς να φτιάξετε σφολιάτα
    Κανένα σχόλιο

    (πολύ εύκολη) Δύο φλυτζάνες τσαγιού με νερό χλιαρό, αλεύρι σκληρό ή για πίτες περίπου πέντε φλυτζάνες, ένα βιτάμ, τρεις κουταλιές σούπας λάδι, ένα κουταλάκι ξύδι, ένα κουταλάκι αλάτι, ένα κουταλάκι ζάχαρη, ένα φακελάκι μαγιά ξηρή. Βάζομε το νερό, το λάδι, το ξύδι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύομε να διαλυθεί η μαγιά. Ρίχνομε το αλεύρι από λίγο κνισαρίζοντας το και το αλάτι. Το αλάτι δεν μπαίνει μαζί με τη μαγιά γιατί διαφοροποιεί

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Νόστιμες συνταγές με αγρια χόρτα της Κρήτης
    Κανένα σχόλιο

    Πολύ ωραία απασχόληση η συλλογή τους. Διέξοδο απ’ την κλεισούρα του κορωνοϊού. Λοιπόν: Βραστά χόρτα Βράζομε νερό, έχομε πλύνει καλά τα χόρτα και τα ρίχνομε μέσα. Όταν ψηθούν τα τραβάμε με τρυπητή κουτάλα, βάζομε από πάνω άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι, λεμόνι. Συνοδεύονται με ψάρι τηγανητό ή με ρέγγα καπνιστή, με αυγά βραστά ή με μπριζόλε. Είναι: Βλαστάκια από βρούβες, γαλατσίδες, τσοχοί, σταφυλινάκοι, ακουρνοπόδοι, μάραθα, προβατίνες,

    Διαβάστε περισσότερα ...
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 Live

“Sponsored links”






embolio

Anek Lines

Synka Sm

Trapeza Xaniwn



bioxym



embolio