• ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Γνωρίστε τα μπαχαρικά
    Κανένα σχόλιο

    1 Σκόνη τσίλι: από αποξηραμένους και αλεσμένους σπόρους τσίλι 2. Σπόροι από μάραθο: Μοιάζουν στη γεύση με γλυκάνισο 3. Graham masala: αλεσμένο μίγμα μπαχαρικών (θα σας γράψω τις αναλογίες και τα είδη των μπαχαρικών) 4. Γαρύφαλλο: γνωστό σε όλους μας 5. Κάρδαμο σπόροι ή κακουλές λέγεται και αλλιώς. Πολύ αρωματικό στα γλυκά 6. Ρεβιθάλευρο: έχει πολύ δυνατή και χαρακτηριστική γεύση και δεν πρέπει ν’ αντικαθίσταται από άλλο αλεύρι.

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μωσαϊκό με μπισκότα 250 γρ. μαργαρίνη, ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ, 200 γρ. κουβερτούρα, 4 κρόκοι αυγών, ένα φλυτζάνι καρύδια τριμμένα, ένα φλυτζάνι πορτοκάλια ζαχαρωμένα, δύο κουταλιές σούπας κακάο σκόνη, δύο κουταλιές σούπας καφέ στιγμιαίο, μισό φλυτζάνι κονιάκ. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζομε να λιώσει σε μπαιν μαρί με τη μαργαρίνη. Ανακατεύομε, προσθέτομε το κακάο, τον καφέ, τους κρόκους, το κονιάκ και δουλεύομε το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τας κεμπάπ Ένα κιλό κρέας ψαχνό και το κόβομε σαν καρύδια. Τα καβουρδίζομε στο τηγάνι με δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύοντας καλά να τσιγαρισθεί παντού. Όταν τσιγαριστούν τα βάζομε σε κατσαρόλα. Και στο τηγάνι θα ξανθύνομε μια καλή χούφτα ψιλοκομμένα κρεμμύδια από το ένα κιλό που θα χρησιμοποιήσομε. Όταν ξανθύνει το ρίχνομε στην κατσαρόλα με το ανάλογο νερό, μισό ποτήρι άσπρο κρασί αρετσίνωτο, μισό κιλό τομάτες φρέσκες ή ανάλογο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Χοιρινό κότσι Δύο κότσια χοιρινά, δύο λίτρα κόκκινη μπύρα, δύο κρεμμύδια, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κομματάκια τζίντζερ, δύο κλωνάρια θυμάρι, αλατοπίπερο, δύο κουταλιές σούπας κύμινο σε σπόρους, δύο κουταλιές γλυκού πάπρικα, δύο μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές, δύο κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας καθαρίσει τα κότσια. Από την προηγούμενη τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφομε με μουστάρδα και τα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Χρήσιμες πληροφορίες: Σέλινο
    Κανένα σχόλιο

    Ευεργετικές ιδιότητες Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, βιταμίνες - Βοηθά στην καταπολέμηση των ρευματισμών - Χρησιμοποιείται σε παθήσεις των νεφρών, της χολής και της ουροδόχου κύστης. - Αποτελεί ιδανική τροφή για διαβητικού - Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. - Δρα ως τονωτικό για το στομάχι - Ο χυμός του ωφελεί τον εγκέφαλο ειδικά σε άτομα που πάσχουν από πνευματική κόπωση - Το σέλινο περιέχει μία ουσία που έρευνες

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Φασόλια μαυρομάτικα με το ρύζι (πολύ νόστιμα, οικονομικά και σαρακοστιανά) Τα μαυρομάτικα φασόλια δεν τα βάζομε από βραδύς στο νερό. Τα ξεβράζομε και πετάμε το ζουμί το μαύρο που βγάζουν. Μετά βάζομε στο τσικάλι μία φλιτζάνα λάδι, τα φασόλια και ψιλοκόβομε ένα κρεμμύδι. Οταν μαραθεί το κρεμμύδι ψιλοκόβομε τα μάραθα και μια ντομάτα. Τα τσιγαρίζομε. Διαλύομε μία κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ και την ρίχνομε μέσα. Βάζομε νερό και

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σάλτσα σοκολάτας Ανακατεύομε 125 γρ λιωμένη κουβερτούρα με 1/3 φλυτζανιού (τσαγιού) κρέμα γάλακτος. (Αν είναι πηχτή η σάλτσα αραιώνουμε με επιπλέον κρέμα γάλακτος). Η σάλτσα αυτή είναι ιδανική να περιχύσουμε τούρτες, κέικ, παγωτά, ακόμα και σιροπιαστά γλυκά. Γαλακτομπούρεκο (ωραίο) Δώδεκα ποτήρια γάλα, δεκαέξι (16) κουταλιές σούπας κορν φλάου, έξι κουταλιέ σούπας σιμιγδάλι, εικοσι τέσσερις (24) κουταλιές σούπας ζάχαρη, τέσσερα αυγά, φύλλο,

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μπακαλιάρος τηγανιτός Δύο φύλλα μπακαλιάρο. Τον ξαρμυρίζουμε. Ένα μπουκάλι μπύρα, δύο αυγά, αλεύρι. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αραιό. Μπακαλιάρος τηγανιτός κροκέτες Υλικά: 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισό κιλό μπακαλιάρος παστός, ενάμιση ποτήρι νερό, λάδι για το τηγάνισμα. Εκτέλεση: Ξαρμυρίστε τον μπακαλιάρο αφήνοντας τον 24 ώρες. Τον αλλάζετε πέντε ή έξι φορές. Μετά αφαιρέστε το δέρμα τα κόκκαλα και ξεψαχνίστε τον.

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Παβέ ψυγείου Μια χαρά τρώγεται και τον χειμώνα Τετρακόσια γραμ. κουβερτούρα, 300 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ (η συνταγή λέει μπισκότα σαμπάνιας αλλά δεν ξέρω να τα βρω), πέντε αυγά, ένα κουτί σαντιγί, μία φλιτζάνα άχνη, 200 γραμ. αμύγδαλα, γάλα ένα ποτήρι, λίγο κονιάκ, ανθόνερο, βανίλια. Στο χλιαρό γάλα με το κονιάκ βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα τα στρώνουμε στο μάρμαρο να σουρώσουν και τα τοποθετούμε στο τάπερ. Εν τω μεταξύ έχουμε καβουρντίσει

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γιαουρτλού με κεφτέδες Μισό κιλό κιμά (250 γρ. αρνίσιο, 250 γρ. μοσχαρίσιο), ένα αυγό, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα φλυτζανάκη ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι κύμινο, 3 με 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο). Σάλτσα: Τρεις με τέσσερις ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, λίγο μπαχάρι, ένα κρεμμύδι τριμμένο, ένα φλυτσανάκι ελαιόλαδο. Για το σερβίρισμα: Πέντε μεγάλες πίτες για σουβλάκια, γιαούρτι, ντομάτες σε

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σαλιγκάρια με κρεμμύδια Τα σαλιγκάρια τα ταΐζομε πρώτα για να «καθαρίσουν». Τα βάζομε σε τσουβαλάκι που να ‘χει τρύπες όχι μεγάλες να φύγουν, ίσα-ίσα να παίρνουν αέρα. Τους βάζομε μερικά κλωνάρια θυμάρι ή μακαρόνια σπασμένα. Μετά από δύο μέρες τα βγάζομε, τα καθαρίζομε επιφανειακά, τινάζομε το τσουβάλι και τα ξαναβάζομε μέσα. Τους ρίχνομε πάλι μερικά κλωνάρια θυμάρι ή μακαρόνια και τα ταΐζομε ανά δύο μέρες επί 10 μέρες περίπου. Στο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Αρνάκι στη λαδόκολλα Ένα κιλό αρνάκι μερίδες κομμένο, μισό φλυτζάνι λάδι, τρεις σκελίδες ψιλοκομμάνο σκόρδο, δύο κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, 2 πιπεριές κομμένες ροδέλες, δύο ντομάτες κομμένες σε κύβους, χυμό από 2 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μία ώρα περίπου. Μετά τα τυλίγομε όλα μαζί σφιχτά στην λαδόκολλα. Βάζομε το πακέτο σε ταψάκι και το αφήνουμε να σιγοψηθεί

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Βότανα και πώς τα χρησιμοποιούμε
    Κανένα σχόλιο

    Μέντα: Χρησιμοποιείται κυρίως ως ρόφημα με ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι και τον πονοκέφαλο Καυκαλήθρα: Χρησιμοποιείται στη μαγειρική αλλά και ως ρόφημα για την δυσπεψία. Σχοινόπρασο: Είναι συγγενές του κρεμμυδιού. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική. Στις συνταγές γράφεται ως "τσάιβ" Λεβάντα: Το εκχύλισμά της χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό, αλλά και για το άσθμα. Επίσης τα αποξηραμένα άνθη προφυλάσσουν τα ρούχα από τον σκόρο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Κόλλυβα Σιτάρι (συνήθως μαλακό, κάνει όμως και το σκληρό), φρυγανιά τριμμένη, σταφίδες ξανθές, καρύδι τριμμένο, αμύγδαλο τριμμένο, φουντούκι τριμμένο, σουσάμι καβουρδισμένο, ζάχαρη άχνη, ρόδι, κανέλλα κοπανισμένη, λίγο αλάτι. Αποβραδίς πλένουμε το σιτάρι και το βάζουμε στη φωτιά με κρύο νερό και λίγο αλάτι. Το βράζουμε δέκα λεπτά και μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το σκεπάζουμε με μία κουβέρτα καλά και το τοποθετούμε σε θερμό

    Διαβάστε περισσότερα ...
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 Live
διαφημίσεις
trapeza xaniwn
ANEK
SYNKA
bioxym
σε αυτή την ιστοσελίδα

διαφημίσεις
Antallaktikaonline.GR

Anek Lines
διαφημίσεις
www.AUTOdoc.GR

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/