• ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    Κανένα σχόλιο

    Σαραγλί Ένα κιλό φύλλο κρούστας, βούτυρο γάλακτος για το φύλλο, μισό κιλό καδυόψιχα κοπανισμένη, δύο κουταλιές κανέλα σκόνη, γαρύφαλλο σκόνη Σιρόπι: ένα κιλό ζάχαρη, μισό κιλό νερό, ένα κομμάτι κανέλα, χυμό λεμονιού (μόλις λιώσει η ζάχαρη κατεβάστε το σιρόπι γιατί τώρα που έκλεισε το ελληνικό εργοστάσιο ζαχάρεως αυτή η εισαγόμενη ζάχαρη είναι χοντρή και αργεί να λιώσει) Ανακατεύετε την καρυδόψιχα με κανέλα και γαρύφαλλο. Λιώνετε το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    Κανένα σχόλιο

    Κρέπες Για 10 κρέπες σε τηγάνι 19-20 εκ Δύο αυγά, 2 κουταλιές σούπας αλεύρι, 250 γρ γάλα, ένα τέταρτο μπουκάλι Σουρωτή, μία κουταλιά σούπας λάδι ή βούτυρο, λίγο αλάτι Σε μπωλ τοποθετούμε το αλεύρι, προσθέτομε το μισό γάλα και χτυπάμε καλά. Προσθέτομε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας συνέχεια. Σουρώνομε το μείγμα από λεπτή σήτα. Λιώνομε λίγο βούτυρο και αλέιφομε το τηγάνι με πινέλο. Σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε το τηγάνι και το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Βάση για σουφλέ 150 γρ αλεύρι, 100 γρ φρέσκο βούτυρο, μισό λίτρο γάλα φρέσκο, έξι αυγά, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι Λιώνομε σε κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτομε το αλεύρι, ανακατώνομε καλά με σύρμα. Πριν ροδίσει προσθέτομε το γάλα χλιαρό. Κατεβάζομε από τη φωτιά και προσθέτομε τους κρόκους των αυγών, το αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Κάνομε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα και προσθέτομε ανακατώνοντας ελαφρά από κάτω

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Χοιρινό με κυδώνι Ενάμιση κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο κομματάκια, δύο μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα, τρία κυδώνια, δύο λεμόνια ζουμερά, ένα ποτήρι μεγάλο λευκό κρασί, διακόσια πενήντα γρ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ένα κουταλάκι ζάχαρη Λιώνομε το μισό βούτυρο σε κατσαρόλα, ροδίζομε τα κρεμμύδια, προσθέτομε το κρέας και το τσιγαρίζομε. Το σβήνομε με το κρασί. Καθαρίζομε τα κυδώνια, τα κόβομε φέτες, τα περιχύνομε με τον χυμό λεμόνι να μη

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Σοκολάτα ψημένη Πεντακόσια γρ. κουβερτούρα, είκοσι αυγά, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη, μία κουταλιά σούπας νες καφέ, μισό φλυτζάνι του καφέ κονιάκ, ένα κουταλάκι τσαγιού αλεύρι, ένα φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, μία μεγάλη φόρμα κέικ ανοιγόμενη Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα. Λιώνομε τη σοκολάτα σε μπεν – μαρί. Διαλύομε το νες καφέ στο κονιάκ. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτομε τη σοκολάτα, το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Η αρωματική αρμύρα του κρίταμου
    Κανένα σχόλιο

    Είχα πρωτοδοκιμάσει το κρίταμο τουρσί – crithum maritimum είναι το βοτανικό του όνομα – σαν σπεσιαλιτέ της Θεσσαλίας. Το ξαναθυμήθηκα μερικά χρόνια αργότερα όταν το βρήκα να χρησιμοποιείται κατά κόρον στις ντοματοσαλάτες που σερβίρουν στη Χίο. Κλωναράκια παστό κρίταμο στολίζουν την πατροπαράδοτη πια «χωριάτικη» σε όλα τα εστιατόρια και τα ταβερνάκια του νησιού. Το κρίταμο στην άλμη που φτιάχνουν τα Μυλέλια προέρχεται κυρίως από αυτό το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Ξέρετε ότι; 1 Η μαρέγκα χτυπιέται καλλίτερα αν έχομε προσθέσει στα ασπράδια μια πρέζα ζάχαρη; 2 Το παντεσπάνι που θα το γυρίσομε ρολό πρέπει να ψήνετε λίγο 12-15 λεπτά. Για να μην σκάει στο τύλιγμα 3 Το αλεύρι στο παντεσπάνι το ρίχνομε κνισαριστό και δεν το ανακατεύομε με το μίξερ αλλά με σπάτουλα; 4 Το φύλλο ζελατίνης πρέπει να διαλύεται σε πολύ παγωμένο νερό. Στην ανάγκη προσθέτομε παγάκια. Ποτέ χλιαρό νερό 5 Η σφολιάτα πρέπει να

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    Κανένα σχόλιο

    Κουλουράκια Ένα κρόκο αυγού, μία φλυτζάνα ζάχαρη, μισή φλυτζάνα γάλα, ένα βιτάμ ένα μπέικι, 2 με 3 βανίλιες, όσο αλεύρι σηκώσουν. Τα αλείφομε με το άσπρο τους Χαλβάς με άνθος αραβοσίτου Μισό βιτάμ, μία χούφτα αμύγδαλα. Τα βάζομε στη φωτιά να καβουρντιστούν. Σ’ ένα λεκανάκι βάζομε πέντε ποτήρια νερό, δύο ποτήρια ζάχαρη και ένα άνθος ;αραβοσίτου βανίλια. Τα ανακατεύομε και τα ρίχνομε στο βιτάμ. Αφού πήξουν ρίχνομε ξύσμα λεμονιού και

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Γλυκό βύσσινο Τα προλαβαίνετε ακόμα τα βύσσινα, αλλά βιαστείτε Ένα και ένα τέταρτο του κιλού βύσσινο, ενάμιση κιλό ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού. Πλένετε τα βύσσινα, αφαιρείτε τα κοτσάνια και με μια φουρκέτα προσεκτικά τα κουκούτσια. Τα τοποθετείτε σε κατσαρόλα κατά σειρές. Μια σειρά βύσσινα, μια σειρά ζάχαρη. Τα αφήνετε 3-4 ώρες, ρίχνετε το νερό και βάζετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα και

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Μελιτζάνες με κρέμα 6 μελιτζάνες στενόμακρες, 1 δόση μπεσαμέλ 100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη, 1 φλιτζάνα τσαγιού λάδι, 3 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά, 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 1 λεμόνι χυμό, αλάτι, πιπέρι. Κόβομε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Τις αλατίζομε και τις αφήνομε να στραγγίσουν για 1 ώρα. Ζεσταίνομε το λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζομε. Αδειάζομε , την ψίχα της μελιτζάνας σ’ ένα μπολ. Προσθέτομε την μπεσαμέλ τη μισή

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Τα περίφημα κεράσια «Γερακάρι»
    2 Σχόλια

    Είναι τα γνωστά απ’ τα παιδικά μας χρόνια κεράσια που έχουν μιά γραμμή πάνω τους. Παράγονται στον ορεινό Μυλοπόταμο περιοχή Γερακάρι εξ ου και η ονομασία τους. Είναι τραγανά, σφιχτά, μυρωδάτα, γλυκά, πεντανόστιμα. Ασύγκριτη η γεύση τους. Φυτέψαμε και μεις στον κήπο μας μιά κερασιά αυτής της ποικιλίας. Ευδοκίμησε, κάνει άφθονα κεράσια, αλλά δεν έχουν την νοστιμιά αυτών που παράγονται στην περιοχή Γερακάρι στον Δήμο Αμαρίου. Ίσως το

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Παντεσπάνι Τέσσερα αυγά, μία φλυτζάνα ζάχαρη, 1,5 φλυτζάνα αλεύρι, 1,5 κουταλάκι μπέικι, λίγο κονιάκ. 24 Νο ταψί για 3 κομμάτια Σκαλτσούνια με λουκούμι (1) Δύο νεροπότηρα ραφινέ, ένα νεροπότηρο ρετσίνα, ένα μπέικι και όσο αλεύρι σηκώσουν. Αφήνομε μία ώρα. Ανοίγομε πιτάκια, γεμίζομε με λουκούμι και καρύδι, κλείνομε, φουρνίζομε. Ραντίζομε με ανθόνερο, πασπαλίζομε με άχνη ζάχαρη. Σκαλτσούνια κουραμπιέδες με λουκούμι (2) Εκατό γραμ φρέσκο

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Σπιτικές Προτάσεις
    Κανένα σχόλιο

    Τούρτα σοκολάτα ψυγείου Εξακόσια γραμμάρια σαβαγιάρ, τριακόσια γραμμάρια κουβερτούρα, ένα κουτί σαντιγί σοκολατα, τέσσερα αυγά, οκτώ κουταλιές ζάχαρη, μία φλιτζάνα αμύγδαλα, λίγο γάλα, λίγο κονιάκ. Χτυπάμε τα αυγό μαρέγκα με δύο κουταλιές ζάχαρη. Διαλύουμε τη σοκολάτα σε σιγανή φωτιά με λίγο γάλα. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με την σοκολάτα. Χτυπάμε τους κρόκους με έξι κουταλιές ζάχαρη και τους ανακατεύουμε στην λεκάνη με τα άλλα

    Διαβάστε περισσότερα ...
  • Ορτανσίες, γαρδένιες, αζαλέες, καμέλιες, ροδόδεντρα
    Κανένα σχόλιο

    Ανήκουν στα οξύφυλα. Θέλουν χαμηλό ph εδάφους. Γι’ αυτό τις φυτεύουμε σε ειδικό χώμα που αγοράζομε. Η ακτιβοζίνη είναι ένα καλό λίπασμα, για μία φορά τον μήνα. Εγώ βάζω ανά 15 μέρες. Οι ορτανσίες μου είναι όνειρο. Άσπρες, ροζ, μωβ, μπλε. Τις μπλε, τις διατηρούμε μπλε βάζοντάς τους τακτικά και πριν πάρουν χρώμα τα μπουμπούκια, θεϊικό αργύρλιο. Επίσης πολύ τακτικά βάζομε σ’ αυτά τα φυτά χηλικό σίδηρο. Θέλουν ημισκιά. Συχνό πότισμα. Αλλά με

    Διαβάστε περισσότερα ...
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 Live
διαφημίσεις
trapeza xaniwn
ANEK
SYNKA
bioxym


διαφημίσεις


BIDIANO
διαφημίσεις

https://www.facebook.com/Markogiannakis.photocopy/