16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στα Χανιά η οικογένεια από την Αργεντινή που έχει ταξιδέψει σε 120 χώρες σε 20 χρόνια: “Αυτό που μας ωθεί προς τα εμπρός είναι το πνεύμα της περιπέτειας” | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

“Γεια σας! Είμασε ο Julian, η Lorena, ο Τρίκο και ο Φαμπρίτσιο. Κάνουμε το γύρο του κόσμου με τη μηχανή μας τη “La Porota”. Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας από την Αργεντινή στις 25.02.2002 και έχουμε επισκεφτεί 119 χώρες μέχρι τώρα. Όποια βοήθεια μπορείτε να μας δώσετε για να συνεχίσουμε και να τελειώσουμε το γύρο του κόσμου είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστούμε πολύ!”

Αυτό είναι το μήνυμα που έχουν αφήσει στο Παλιό Λιμάνι σε σημειο όπου παρουσιάζουν φωτογραφικο υλικό από τα ταξίδια τους ο Τζούλιαν, η Λορένο και ο Φαρμπίτσιο. Εκει, συνομιλούν με Χανιώτες και τουρίστες για τα ταξίδια τους, λένε κάποιες από τις πολλές ιστορίες τους και πωλούν χειροποίητα βραχιόλια, σκουλαρίκια, μπρελόκ, κονκάρδες και t-shirts, ενώ δέχονται και μικρές χρηματικές δωρεές για τη χρηματοδότηση του πολύχρονου ταξιδιού τους.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που βρίσκονται στα Χανιά αφού πέρασαν από τον τόπο μας και τον Αύγουστου του 2017.

Τότε ήταν που πέθανε και ο αγαπημένος σκύλος και σύντροφός τους Τρίκο, τον οποίο ακόμα και σήμερα τιμούν έχοντας πάνω στη μοτοσικλέτα φωτογραφια του να τους συντροφεύει με την ημερομηνία γέννησής του (23.11.2003) και την ημερομηνία θανάτου (29.08.2017).

Ο πιστός σύντροφός τους στα ταξίδια τους για 14 χρόνια, ο Τρίκο, έφυγε από τη ζωή πριν 5 χρόνια, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής τους στα Χανιά

Πραγματικοί νομάδες, ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο, δίχως να έχουν κεφάλαια από πίσω τους, δουλεύοντας σε περιοχές αλλά και πουλώντας αντικείμενα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν με τον τρόπο που αγαπούν έχοντας βάλει ως στοχο να επισκεφθούν τις πάνω από 200 χωρες που έχει αυτή τη στιγμή ο πλανήτης μας.

Στην πορεία, ήρθε και ο όμορφος γιος τους, ο Φαμπρίτσιο, που τώρα πλέον είναι 7 χρονών. Τα ταξίδια πλέον δεν πραγματοποιούνται με την ίδια συχνότητα, αφού οι ανάγκες για μάθηση του παιδιού τους τους αναγκάζει να επιλέγουν χωρες για να μένουν για αρκετούς μήνες, μέχρι να τελειώσει τα μαθήματά του, ώστε μετά να συνεχίσουν ξανά τα ταξίδια τους.

Για τους επόμενους μήνες, όπως μας είπε η Λορένα θα μείνουν στην Αθήνα. Μετά, θα ξεκινήσουν ξανά, με προορισμό αυτή τη φορά το Ιράκ.

Στα 20 χρόνια που διαρκεί τα ταξίδι τους έχουν επισκεφθεί μόλις 2 φορές την χώρα απ’ όπου κατάγονται, την Αργεντινή. Η πιο πρόσφατη ήταν το 2015 όταν επέστρεψαν στην πατρίδα τους για να συναντηθούν με φίλους και συγγενείς και να γιορτάσουν όλοι μαζί την έλευση του νέου μέλους στην οικογένειά τους, του Πατρίσιο, ο οποίος για τα πρώτα 7 χρόνια της ζωής τους ταξιδεύει μαζί τους.

Ο γιος τους ο Πατρίσιο, σε παραλια στην Κόστα Ρίκα

Όμως αμέσως μετά έφυγαν συνεχίζοντας να ζουν τη ζωή τους όπως αυτοί θέλουν. Ταξιδεύοντας τον κόσμο πάνω σε μία Africa Twin. Εδώ και 20 χρόνια.

"google ad"

Όπως ανέφεραν στην ιστοσελίδα τους:

“Ο κύριος στόχος του ταξιδιού μας είναι να γνωρίσουμε όλους τους διαφορετικούς τρόπους ζωής και τους πολιτισμούς της κάθε ηπείρου. Βρισκόμαστε σε καταστάσεις που δεν είναι πάντα ευχάριστες όπως πολέμοι, πολικές θερμοκρασίες, περιοχές με τεράστια διαφθορά ή δίχως υποδομές, με δρόμους σε πολύ κακή κατάσταση. Όλα ομως αποτελούν τμήμα του μεγάλου μας ταξιδιού. Αυτό που μας ωθεί προς τα εμπρός είναι το πνεύμα της περιπέτειας μα πάν’ απ’ όλα το πάθος μας για το ταξίδι σε δύο τροχους”.

Για πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα ταξίδια τους επισκεφθείτε τη σελίδα τους στο instagram πατώντας ΕΔΩ όπως και τη σελίδα τους στο facebook πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε σχετικα βίντεο:

 

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...