21.6 C
Chania
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2026

Στην Ελλάδα το ακριβότερο mobile internet της Ευρώπης

Ημερομηνία:

Ενώ η Ευρώπη αναζητά εναγωνίως τρόπο να μη χάσει το τραίνο του 5G, στην Ελλάδα οι καταναλωτές συνεχίζουν να πληρώνουν το ακριβότερο mobile internet σε όλη τη γηραιά ήπειρο.

Σύμφωνα με μελέτη του Cable, στην Ελλάδα η μέση τιμή που ο καταναλωτής πληρώνει για 1 GB mobile internet (με βάση 15 προγράμματα που συγκρίθηκαν) είναι κάτι περισσότερο από 32 δολάρια.

Για σύγκριση, σε γειτονικές χώρες όπως η Σερβία και η Βουλγαρία το κόστος του 1 GB είναι μεταξύ 5 και 7 δολαρίων, ενώ σε χώρες με υψηλότερα εισοδήματα και καλύτερες υποδομές τα πράγματα είναι χειρότερα.

Στη Γαλλία το 1 GB κοστίζει κατά μέσο όρο τρία δολάρια, στην Ιταλία κάτω από δύο δολάρια, στη Γερμανία περίπου 7 δολάρια, στη Βρετανία κάτω από 7 δολάρια, στην Ισπανία κάτω από 4 δολάρια ενώ στην ακριβή Νορβηγία ο μέσος όρος για 1 GB mobile internet είναι λίγο πάνω από τα 13 δολάρια.

Για την ιστορία, όπως φαίνεται και από το χάρτη, το φθηνότερο mobile internet καταγράφεται στην Ουκρανία, όπου το 1 GB κοστίζει μισό δολάριο.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελόνι: Καταργεί οριστικά τα τέλη κυκλοφορίας στην Ιταλία

Λίγο πριν από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της...

Κρήτη: Κτηνοτρόφος και αστυνομικός πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση πάρκινγκ

Σε ρινγκ μετατράπηκε αστυνομικό τμήμα στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, το...

Κρήτη: Κλιμάκιο του ΚΚΕ στα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν των αδελφών Βερβελάκη στη Βιάννο

Στο Κεφαλόβρυσο Βιάννου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς...