Στην Κίσαμο ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος

Κανένα σχόλιο

 Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους αγίους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή λαό, οι οποίοι προσέτρεξαν κατά την ημέρα αυτή, για να συνεορτάσουν μαζί του την εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου.

Εξ αφορμής της εορτίου μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος μετέβη, το πρωί της Τετάρτης 23ης Νοεμβρίου 2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου, όπου έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο μετά του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου κ. Βιάννου κ. Ανδρέου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

"Sponsored links"

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων, προσεφώνησε κατάλληλα τον εορτάζοντα Ιεράρχη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ευχόμενος σε αυτόν μακρά και καρποβριθή ποιμαντορία, όπως άλλωστε πράττει μέχρι σήμερα, επ’ αγαθώ της κατά Κίσαμον και Σέλινον παροικούσης Εκκλησίας και εν γένει της Εκκλησίας Κρήτης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους αγίους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή λαό, οι οποίοι προσέτρεξαν κατά την ημέρα αυτή, για να συνεορτάσουν μαζί του την εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου.

Κατά τις ιερές ακολουθίες, ετέθησαν σε προσκύνηση αποτμήματα ιερών λειψάνων του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και του προσφάτως καταταγέντος στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτου, τα οποία εκόμισεν εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος, καθώς και απότμημα ιερού λειψάνου του τιμωμένου Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου.

Παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες, οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές και αρκετός κόσμος παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live