19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στη Βουλή από τον Πολάκη ο θάνατος Βαλυράκη: “…ο κ.Υπουργός θα ‘πρεπε να ντρέπεται. Τον Σήφη Βαλυράκη δεν τον χτύπησε απλά προπέλα. Δολοφονήθηκε”

Ημερομηνία:

Συζητήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλου Πολάκη σχετικά με την ανάγκη άμεσης διαλεύκανσης του θανάτου του Σ. Βαλυράκη.

Κατά την πρωτολογία του ο Π. Πολάκης στηλίτευσε την απουσία του κ. Χρυσοχοίδη από τη συζήτηση, γιατί όπως παρατήρησε «…ο κ.Υπουργός θα ‘πρεπε να ντρέπεται», τονίζοντας ότι «…είναι ντροπή για τη δημοκρατία μας, ντροπή για το σύστημα δικαιοσύνης, ντροπή για τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, ο Σήφης Βαλυράκης, πρώην υπουργός και βουλευτής, ένας αγωνιστής κατά της χούντας, που τίμησε το Κοινοβούλιο και την πολιτική ζωή της χώρας, να έχει χάσει τη ζωή του στις 24 Γενάρη και τώρα να μπαίνουμε Αύγουστο και να μην έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση και η άσκηση διώξεων. Και αυτό γιατί από ότι φαίνεται, τον Σήφη Βαλυράκη δεν τον χτύπησε απλά προπέλα, αλλά δολοφονήθηκε».

Και συνέχισε ο Βουλευτής Χανίων ζητώντας επιτακτικά από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ε. Οικονόμου, ο οποίος ανέλαβε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη συζήτηση, να βοηθήσει με τις ικανότατες υπηρεσίες που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο του για να διαλευκανθούν άμεσα τα αίτια του θανάτου του πρ. Υπουργού Σ. Βαλυράκη.

Κατά τη δευτερολογία του ο Π. Πολάκης εξήγησε ότι υπάρχει έκθεση ιατροδικαστή στην οποία φαίνεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης φέρει αμυντικά τραύματα στο χέρι και ότι από όλα τα χτυπήματα που έχει, μόνο το ένα έχει προέλθει από προπέλα. Την ίδια στιγμή μετά το συμβάν σημειώθηκε σειρά λαθών κατά τον Π. Πολάκη, όπως το ότι δεν αναζητήθηκε η εικόνα από τις κάμερες που έχουν τα καταστήματα που βρίσκονται στην είσοδο του λιμανιού. Επιπλέον ο αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε λέει ότι φοβάται να καταθέσει στις αρχές της περιοχής και έρχεται και καταθέτει στην Αθήνα, ονοματίζοντας μάλιστα δυο δράστες που είδε να χτυπάνε τον Βαλυράκη με αλιευτικό κοντάρι/γάντζο και να φεύγουν.

Για όλα τα παραπάνω, ο Υφυπουργός στήριξε τη διαχείριση της υπόθεσης από τις Αρχές των δύο υπουργείων που την έχουν αναλάβει, ενώ αρκέστηκε σε στείρες θεσμικές απαντήσεις σχετικά με τις απαιτούμενες χρονοβόρες διαδικασίες διαλεύκανσης, ως να μην αντιλαμβάνεται τη σημαντικότητα και τους κινδύνους πλάνης ή συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων από συγκεκριμένους κύκλους.

Κλείνοντας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης και με βάση τα παραπάνω, ζήτησε με επιτακτικό τρόπο την με πολιτική απόφαση ανάληψη διαλεύκανσης της υπόθεσης από κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να φανεί ποιος σκότωσε τον Σήφη Βαλυράκη. Είναι ατιμωτικό για τη δημοκρατία μας ότι επτά (7) μήνες μετά, η υπόθεση να βρίσκεται ακόμα σε αυτό το σημείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...