Στις καλένδες η καρδιοχειρουργική κλινική στην Κρήτη;

Κανένα σχόλιο

Στον περίφημο τέταρτο όροφο του ΠΑΓΝΗ, το σπουδαιότερο έργο στον τομέα της υγείας στην Κρήτη, αυτό της Καρδιοχειρουργικής κλινικής που λειτουργούσε εδώ και δύο δεκαετίες, αλλά παρέμενε κλειστή επειδή εκκρεμούσε ένας διορισμός του νέου διευθυντή της κλινικής, αναφέρεται σε παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και ερωτά πότε θα λειτουργήσει τελικά η κλινική.Το Μάιο του 2013, ολοκληρώθηκε ο διορισμός του Διευθυντή που θα ηγηθεί της λειτουργίας της μοναδικής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο νησί, η οποία καλείται να εξυπηρετήσει τεράστιο όγκο περιστατικών και η οποία έχει κυρίαρχο ρόλο, στον τομέα της υγείας σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Ωστόσο», όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης στο έγγραφό του προς τον Υπουργό «πέντε μήνες μετά την ορκωμοσία του καθηγητή και παρά τις διαβεβαιώσεις, όχι μόνο δεν έχει γίνει καμία επέμβαση, αλλά δεν έχει καν στελεχωθεί με νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα οι εκτιμήσεις ήταν ότι η πρώτη επέμβαση θα γινόταν το καλοκαίρι.»

«Σε σχετική ερώτησή μου με ΑΠ: 598/12-8-2013, είχα λάβει την απάντηση ότι «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχει ολοκληρωθεί ο συνολικό σχεδιασμός από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ώστε αρχές Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί η πρώτη καρδιοχειρουργική επέμβαση στο εν λόγω νοσοκομείο.»

"Sponsored links"

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής επισημαίνει ότι «ενώ προγραμματιζόταν η πρώτη επέμβαση για την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της ανάγκης στελέχωσης της κλινικής με προσωπικό τουλάχιστον τριάντα ατόμων προκειμένου να λειτουργήσει επαρκώς, ενώ πρέπει να γίνει έλεγχος στην πληρότητα των υλικών και τις συμβάσεις των αναλωσίμων, καθώς και να ελεγχθεί η καταλληλότητα των δύο θαλάμων που θα φιλοξενούν τους ασθενείς.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ερωτά πότε θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει η Καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live