Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι μηχανικοί αυτοκινήτων στα Χανιά – 80% κάτω ο τζίρος των συνεργείων

Κανένα σχόλιο

80% κάτω είναι ο τζίρος στα συνεργεία αυτοκινήτων λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊου, με τον κίνδυνο οριστικού λουκέτου σε εκατοντάδες επιχειρήσεις να είναι ορατός. Να σημειώσουμε ότι στον συγκεκριμένο κλάδο εργάζονται περίπου 60.000 άνθρωποι ενώ ήδη πριν την κρίση του κορωνοϊού ένα 60% των επιχειρήσεων βρισκόταν στο “κόκκινο”

Στα Χανιά, ο Σύνδεσμος Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Χανίων προχωρά σε κινητοποίηση στις 3 Ιούνη, στις 11 το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων ενώ στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Αγοράς , στις 20:00.μ.μ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Sponsored links"

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη για την επιβίωση τόσο των επιχειρήσεών μας, όσο και εμάς και των οικογενειών μας.

Διεκδικούμε τα κοινά μας αιτήματα :

 • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημόσιου Νοσοκομείου Χανίων αλλά και των πρωτοβάθμιων Κ.Υ. σε υλικοτεχνική υποδομή, υγειονομικό προσωπικό, (για παράδειγμα από τις 35 απαιτούμενες ΜΕΘ έχουμε 10 στα Χανιά) για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού μπροστά σε ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας.
 • Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των α/α, είναι πρακτικά αδύνατη. Τις νέες κρατικές δαπάνες και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα’ ρθουν να τους πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προοδευτική αύξηση της φορολογικής κλίμακας στο 45%.
 • Απαλλαγή των α/α και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Οριστική κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας και των χρεών που αντιστοιχούν σε αυτές.
 • Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι τέλος του χρόνου. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους.
 • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι τέλους του χρόνου. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας
 • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
 • Απαλλαγή όλων των α/α και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών από δημοτικά τέλη για 6 μήνες.
 • Επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του 40% του ενοικίου επαγγελματικού χώρου μέχρι τέλους του 2020
 • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες.
 • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας ανυπεράσπιστους
 • Στήριξη των συναδέλφων επισκευαστών οχημάτων στα δίκαια αιτήματα του κλάδου ως προς την διασφάλιση του επαγγέλματος, μη ξεχνώντας ότι στη περίοδο της πανδημίας είχαν ανοιχτά τα καταστήματα τους χωρίς ιδιαίτερο πρωτόκολλο υγείας, παίρνοντας έτσι όλη την ευθύνη και παρέχοντας ασφαλείς μετακινήσεις γιατρών, πολιτών, σωμάτων ασφαλείας, υπηρεσίων ύδρευσης, φωτισμού και άλλων.

Στις 3 Ιούνη τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας καλούμε  κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος στις 11:00 πμ στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφερεια  καθώς και   στην  κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Αγοράς, στις 20:00.μ.μ

Το διοικητικό συμβούλιο του

Συνδέσμου  Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Χανίων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live