28.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Στ. Αρναουτάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης έχει στρατηγικό σχέδιο για το ελαιόλαδο» – Εγκαίνια του 9ου φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων

Ημερομηνία:

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει στρατηγικό σχέδιο για το ελαιόλαδο», δήλωσε απόψε από τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τα εγκαίνια του 9ου φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που διεξάγεται από 23 έως και 25 Φεβρουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων.

Βασικοί στόχοι του συγκεκριμένου σχεδίου δράσης, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, είναι η προώθηση μιας διαφορετικής προσέγγισης στην ελαιοκαλλιέργεια και την παραγωγή ελαιολάδου. Η αναβάθμιση της ποιότητας σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης νομοθεσίας αλλά και των αναγκών της αγοράς. Η αύξηση του ποσοστού τυποποιημένου ελαιολάδου, αλλά και η αύξηση των εξαγωγών του, kαθώς και η διασύνδεσή του προϊόντος με τον τουρισμό και τη γαστρονομία.

Όλα τα παραπάνω συνεχίζουν ν’ αναπτύσσονται και να ενισχύονται μέσα από τις πρωτοβουλίες της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης αλλά και το σύνολο των δράσεων που στηρίζει και αναδεικνύει η Περιφέρεια Κρήτης, όπως οι συγκεκριμένες διοργανώσεις.

«Η Κρήτη έχει τη δυναμική αλλά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πρωτοπορήσει και στον τομέα παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου. Μπορεί να γίνει το εργαστήρι σχεδιασμού και εφαρμογής αποτελεσματικών προγραμμάτων που θα προστατεύουν το παραγόμενο προϊόν και θα ανταμείβουν τις προσπάθειες των παραγωγών.

Σε πλήρη συντονισμό με όλους τους τοπικούς φορείς, θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας, μέχρι να βρει το κρητικό λάδι τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια αγορά», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν πάνω από 10 χώρες παρουσιάζοντας νέες τεχνολογίες και μηχανήματα καθώς εταιρίες συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα του αγροδιατροφικών προϊόντων κ.α.

Μαζί πραγματοποιείται το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», για την προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων της Κρήτης και την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας με τη στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Στις 24 και 25 Φεβρουαρίου γίνεται παράλληλα και το Μελισσοκομικό Συμπόσιο, Έκθεση και Συνέδριο:  «Περί Μελισσοκομίας και Μελισσοκομικών Προϊόντων στην Κρήτη». Τα φεστιβάλ τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφράγιση και νέου γυμναστηρίου κατόπιν φορολογικού ελέγχου υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Σε συνέχεια των ελέγχων που διεξήγαγαν συνεργεία της Α.Α.Δ.Ε. σε...

Οι Ευελπίδες και οι συνέπειες του αναγκαστικού νόμου της 9ης Μαΐου 1941

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΕΠΕΙΔΉ Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν « 9/5/41 από...

Επίσκεψη υπ. Ευρωβουλεύτριας Νέας Αριστεράς Μαρίας Καραμεσίνη σε Εργατικό Κέντρο και ΔΥΠΑ

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Μαρία Καραμεσίνη στο...