22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Στ. Αρναουτάκης: «Κάνουμε ένα οραματικό, ρεαλιστικό σχεδιασμό για την Κνωσό»

Ημερομηνία:

Με την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκαν απόψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με αποκλειστικό θέμα την Κνωσό.

Όπως αναφέρθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά τη σύσκεψη, «ήταν μια ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά εποικοδομητική σύσκεψη για την Κνωσό, γιατί είχε προηγηθεί συστηματική δουλειά και του περιφερειάρχη και του δημάρχου με τις υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού και ιδιαίτερα με την εφορία αρχαιοτήτων Ηρακλείου για τη διευθέτηση του περιβάλλοντος χώρου και την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Βάλαμε χρονοδιαγράμματα και καθένας από τους φορείς (Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου) ανέλαβε συγκεκριμένες δράσεις που είναι σε επίπεδο εκπόνησης μελετών και προετοιμασίας. Καταθέσαμε τις πρώτες σκέψεις για το πως θα γίνουν αυτά τα έργα. Αυτό το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να βελτιωθεί η εξωτερική εικόνα της Κνωσού».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε για οραματικό και ρεαλιστικό σχεδιασμό εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί για την Κνωσό και τα μινωικά ανάκτορα.

«Κάνουμε ένα οραματικό, ρεαλιστικό σχεδιασμό για την Κνωσό πάντα με τις οδηγίες της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και των Υπηρεσιών του υπουργείου, με συνεργασία με τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τις υπηρεσίες μας. Θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο, την ένταξη της Κνωσού αλλά και των υπόλοιπων μινωικών ανακτόρων στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η συνεργασία δίνει αποτελέσματα και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κυρία υπουργό για αυτή τη συνεργασία προς όφελος του πολιτισμού, της Κρήτης, της Ελλάδας».

Για γόνιμη συνεργασία μίλησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρνός εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αποδειχθεί αποτελεσματική. «πρέπει να καλύψουμε μία διαδρομή η οποία στο παρελθόν θα μπορούσε να είχε οριοθετηθεί καλύτερα αλλά και τώρα είναι κατάλληλη στιγμή, ενώνοντας δυνάμεις να επιτύχουμε αυτό που είναι ο στόχος: Η εγγραφή της Κνωσού μαζί με τα άλλα μινωικά ανάκτορα στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...