Στ. Αρναουτάκης: Στόχος της δεκαετίας τα μηδενικά απόβλητα στην Περιφέρεια Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκο είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του Γενικού Γραμματέα στην Κρήτη για την υπογραφή της ανάθεσης του έργου της Μονάδας επεξεργασίας και ανάκτησης αποβλήτων Ηρακλείου που θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑΚ).

Όπως τονίστηκε η ΜΕΑ Ηρακλείου συνιστά απαραίτητη υποδομή για να καταστεί δυνατή από τον ΕΣΔΑΚ η επεξεργασία και τελική διάθεση του μεγαλύτερου τμήματος των αστικών αποβλήτων της Π.Ε. Ηρακλείου, ενώ σε πρώτο στάδιο εξυπηρετούνται οι Δήμοι Ηράκλειου και Μαλεβιζίου.

"Sponsored links"

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με τον ΕΣΔΑΚ και τους εμπλεκόμενους φορείς συνεχίζουν ένα δημιουργικό διάλογο για την προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις, αφού με τη νέα ολοκληρωμένη προσέγγιση, τα απόβλητα αντιμετωπίζονται πλέον ως πόροι, που με την κατάλληλη επεξεργασία αρχίζουν ένα νέο «κύκλο χρήσιμης ζωής». Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει καινοτόμες δράσεις που έχουν ως στόχο την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υλικών και ρευμάτων, καθώς επίσης και τη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα. Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης, έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, η Κρήτη μπορεί να μετατραπεί σε μια Περιφέρεια μηδενικών αποβλήτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας με παράλληλη προώθηση της ενεργειακής μετάβασης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live