Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης και Δημάρχου Χανίων για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση εργασίας για την προετοιμασία των σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, παρουσία της Διευθύντριας της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης, Μαρίας Κασσωτάκη και στελεχών της Υπηρεσίας, καθώς και αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Χανίων.

Τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στα Χανιά αναμένεται να φτάσουν σε έργα ύψους 30 εκ. ευρώ, ενώ συνολικά στους τέσσερις δήμους (Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου) αναμένεται να προσεγγίσουν τα 100 εκ. ευρώ. Αφορούν κυρίως, σε δράσεις που εστιάζουν στο πρασίνισμα των πόλεων, την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με την εφαρμογή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ποδηλατόδρομους, ηλεκτροκίνηση και βέβαια αναπλάσεις δρόμων, κοινοχρήστων χώρων αλλά και με την δημιουργία κοινωνικών δομών και έργων ανάδειξης του πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης σε δηλώσει του τόνισε την «εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και στην επιτυχία που έχει σημειώσει ο δήμος Χανίων να απορροφήσει το σύνολο του ποσού από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, οπότε με αισιοδοξία και χάρη στην εξαιρετική βοήθεια και συνδρομή του περιφερειάρχη και της διαχειριστικής αρχής. Να μπορέσουμε να οραματιστούμε και κυρίως να υλοποιήσουμε όλα αυτά τα έργα, που θα αλλάξουν την καθημερινότητα στον δήμο Χανίων.

"Sponsored links"

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε πως μέσα από τη συνάντηση εργασίας «προετοιμάζονται τα έργα της νέας περιόδου που εντάσσονται στα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Ένας προϋπολογισμός κοντά στα 30 εκατομμύρια που θα δώσει μια άλλη δυναμική και μια άλλη ανάπτυξη στο δήμο Χανίων. Πρέπει να ευχαριστήσω και τον Παναγιώτη και τους συνεργάτες του για αυτή τη συνεργασία που έχουμε. Ολοκληρώνεται η προηγούμενη προγραμματική περίοδο με όλα τα έργα τα οποία είχαν ενταχθεί. Τέλος, το 2023 θα έχουν αποπληρωθεί όλα τα έργα και ξεκινούμε μέσα στο ‘23 όσα έργα είναι ώριμα για να μπορούν να δημοπρατηθούν. Αυτός είναι ο στόχος και για τους άλλους δήμους της Κρήτης, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου. Να μπορούμε μέσα στο 2023 να δημοπρατούνται τα έργα και να δούμε αυτά τα οποία προγραμματίζουν οι δήμαρχοι να υλοποιούνται».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live