Συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Ερίκ Τουσέν, εμπειρογνώμονα σε ζητήματα ελέγχου επονείδιστου χρέους

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση με τον Ερίκ Τουσέν, “εμπειρογνώμονα σε ζητήματα ελέγχου του επονείδιστου και παράνομου δημοσίου χρέους”, είχε σήμερα στο γραφείο της, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, ο Ερίκ Τουσέν, είναι διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λιέγης και του “Παρισιού VIII”, εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM) και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ.

Υπήρξε κύριο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρέους του Ισημερινού (CAIC) που συστήθηκε από τον Πρόεδρο της χώρας Ραφαέλ Κορία το 2007, ενώ το 2008, διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγκο, για τη δημιουργία αντίστοιχης Επιτροπής στη χώρα του.

"Sponsored links"

Από το 2010 υποστηρίζει και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες πολιτών για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους στην Ευρώπη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο), ενώ για ανάλογα θέματα έχει προσκληθεί από Κοινοβούλια και Επιτροπές στην Βραζιλία και την Αργεντινή (2011-2014).

Διαβάστε:

– Eric Toussaint: “Aν ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοζε κατά γράμμα κανονισμό της ΕΕ για το χρέος…”

– Ισημερινός: πώς μείωσε κατά 65% το χρέος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live