Συνάντηση της Πρωτοβουλίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις τη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για τον συντονισμό των δράσεων των κινήσεων και των φορέων που συμμετέχουν. Όπως τονίζουν “το κάλεσμα δεν απευθύνεται σε ανθρώπους και συλλογικότητας που έχουν υποστηρίξει τα μνημόνια έστω και σαν αναγκαιό κακό”.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές στις 16 του Νοέμβρη, ανοίγει το δρόμο για την «αρπαγή» της λαϊκής κατοικίας και όχι μόνο.

"Sponsored links"

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, μαζί με τους πρόθυμους της αντιπολίτευσης, όλων αυτών που ψήφισαν το καλοκαίρι «ναι σε όλα», συνεχίζουν την καταστροφική πολιτική τους.

Η λίστα «φρικαλεοτήτων» του 3ου μνημονίου περιλαμβάνει τη συνέχιση της επιβολής του ΕΝΦΙΑ, την απορρύθμιση των 100 δόσεων, την αύξηση εισφορών με ταυτόχρονη μείωση συντάξεων και μισθών, την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών, την ακρίβεια σε τρόφιμα και αγαθά. Επίσης με την ουσιαστική απελευθέρωση των πλειστηριασμών η κυβέρνηση σε απόλυτη συνεργασία με τους τοκογλύφους και τους σύγχρονους «μαυραγορίτες», κτυπούν ολοκληρωτικά το δικαίωμα στη στέγη για χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκές οικογένειες. Το οποιοδήποτε χρέος προς τις τράπεζες του καθενός μας θα οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά στην άμεση απώλεια ακόμη και της κύριας στέγης.

Για την αντιμετώπιση της επίθεσης αυτής ,θεωρούμε αναγκαία τη λαϊκή οργάνωση σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς για την αντίσταση και το σταμάτημα των πλειστηριασμών, στοιχείο που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην πάλη για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε κάθε συλλογικότητα γειτονιάς, σωματείο και κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα της πόλης για την οργάνωση της αντίστασης – αγώνα ενάντια στη επίθεση και την κατάργηση του δικαιώματος στέγασης. Η ανάγκη πληροφόρησης, συντονισμού (τοπικά- πανελλαδικά),προστασίας της λαϊκής στέγης, επιβάλλει τη συγκρότηση ενός μετώπου που θα περιλαμβάνει το σύνολο του κόσμου της εργασίας.

• ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

• ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους – σωματεία – συλλογικότητες στο Εργατικό Κέντρο, Δευτέρα 30/11 στις 6:00 μ.μ για την οργάνωση του αγώνα μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live