26.8 C
Chania
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026

Συνελήφθησαν δύο άτομα για καλλιέργεια κάνναβης στο Ρέθυμνο – Κατασχέθηκαν 22 δενδρύλλια

Ημερομηνία:

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 62χρονος ημεδαπός και ένας 61χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα 1η Ιουνίου 2026, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για την καταπολέμηση του φαινομένου της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου, οι οποίοι αξιοποίησαν κατάλληλα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί ερεύνησαν τις οικίες και τους περιβάλλοντες χώρους των δύο συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και εξοπλισμός. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 22 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, με ύψος έως ενός μέτρου, καθώς και 167,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, στα χέρια των αρχών πέρασαν μία ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, ναρκωτικά δισκία για τα οποία οι συλληφθέντες στερούνταν ιατρικής συνταγής, καθώς και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου, ενώ οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θρούλησε ο Τσίπρας τη Νέα Αριστερά: Επτά βουλευτές και 143 στελέχη ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους

Επτά βουλευτές και συνολικά 150 στελέχη ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από...

«Χωρίς σύγχρονες μεταφορές δεν υπάρχει ισότιμη ανάπτυξη» – Το μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης στο Συνέδριο της CPMR στην Πάτρα

Ο Γιώργος Αλεξάκης εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης στο Συνέδριο CPMR στην Πάτρα, τονίζοντας ότι οι σύγχρονες μεταφορές είναι προϋπόθεση για ισότιμη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών περιφερειών.