25.8 C
Chania
Saturday, July 13, 2024

Συντήρηση Περιπατητικών Διαδρομών και φυσιολατρικών Μονοπατιών Δήμου Πλατανιά

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει ότι έχει πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια συντήρηση και ανάδειξη των φυσιολατρικών διαδρομών – φαραγγιών  με ιδίους πόρους  του Δήμου.

Συγκεκριμένα στην Δ.Ε Βουκολιών, στο φαράγγι Βαβουλέδω στα Παλιά Ρούματα ολοκληρώθηκε μεγάλος αριθμός παρεμβάσεων, όπως  αποκατάσταση & αντικατάσταση ξύλινων κουπαστών, καθαρισμός και αποκατάσταση μονοπατιού, καλλωπιστικό κλάδεμα, απομάκρυνση σκουπιδιών αλλά και δυστυχώς ογκωδών αντικειμένων, καθώς και πολλές συναφείς εργασίες.

Η όμορφη και γραφική διαδρομή στο πράσινο, διάρκειας μιας περίπου ώρας και σχετικής ευκολίας, υποδέχεται φίλους περιπατητές.

Επίσης στην ΔΕ Μουσούρων αντίστοιχα, έχουν πραγματοποιηθεί οι  απαραίτητες συντηρήσεις αλλά και αποκαταστάσεις όπου χρειάζεται,  στα γνωστά και πανέμορφα φαράγγια – Μονοπάτια , όπως το Μποριανό και το Φαράγγι Κυδώνι στα Καράνου, καθώς και το Φαράγγι της Σαρακήνας στα Μεσκλά.

Οι συντηρήσεις και οι αποκαταστάσεις αφορούν αφενός, παρεμβάσεις προκειμένου ζημιές που έχουν γίνει να αποκαθίστανται, αλλά κυρίως εργασίες αναβάθμισης  της προσβασιμότητας, ασφάλειας της διαδρομής, καθώς και  σηματοδότησης της.

Οι παραπάνω εργασίες  είναι διαρκείς και θα συνεχιστούν και σε άλλες διαδρομές σε όλο το εύρος του Δήμου

Όπως ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Πλατανιά Κος Μαλανδράκης ‘’…Με τις παραπάνω πρωτοβουλίες αλλά και τη δημιουργία εναλλακτικών μορφών επισκεψιμότητας του τόπου μας, ο Δήμος  προσθέτει στο τουριστικό του προϊόν  παρά πολλές διαδρομές και σημεία φυσιολατρικού και περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος. Η δημιουργία ενός δικτύου  διαδρομών εντασσόμενου τόσο στο γενικότερο περιφερειακό σχεδιασμό όσο και με διακριτά τοπικά χαρακτηριστικά, προσφέρει περισσότερες επιλογές στον επισκέπτη μας αλλά και ενισχύει το τουριστικό προφίλ του τόπου μας…’’

Τέλος σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται ακόμα 13 νέες κυκλικές διαδρομές συνολικού μήκους περί τα 100 χλμ, καθώς και η δημιουργία προσβάσιμου μονοπατιού , η λεγόμενη “ Βασιλική στράτα”, στον Πρασέ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της… κολάσεως στο Twitter/Χ για το… κολύμπι στον Μπάλο

Βλέποντας τις τρικοκοσμικές εικόνες στην Κρήτη οι χρήστες του Twitter/Χ δεν...

«Έκτακτη είδηση: Aυτές τις μέρες δεν θα υπάρχει αεροπλανοφόρο στα Χανιά»

Του Μανώλη Καπετανάκη * Σχεδόν τείνει να μην αποτελεί πλέον...

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης: Συγκαλεί σύσκεψη για τα διαθέσιμα αποθέματα νερού στο νησί

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (Διεύθυνση Υδάτων) σε συνεργασία με...