ΣΥΡΙΖΑ: Eκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην Κρήτη λόγω βλάβης στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της ΔΕΗ στα Χανιά με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος:

“Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιφυλάσσει στον ελληνικό λαό κάθε μέρα και μία δυσάρεστη έκπληξη. Μία μέρα μετά το χθεσινό πανευρωπαϊκό «ρεκόρ» χονδρικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα που εκτινάσσει το κόστος ηλεκτρισμού για τους καταναλωτές, με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι θα προχωρήσει σε εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης στην Κρήτη λόγω βλάβης στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της ΔΕΗ στα Χανιά.

Σε μία περίοδο υψηλής ζήτησης εξαιτίας του καύσωνα και εξαιτίας του τουρισμού, το εμβληματικό έργο της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Πελοποννήσου – Κρήτης που κατασκεύασε ο ΑΔΜΗΕ, ενώ είναι έτοιμο, δεν μπορεί να ηλεκτριστεί ώστε να βοηθήσει στην επάρκεια της Κρήτης. Το βραβευμένο ως έργο της χρονιάς για το 2020, ένα έργο που συμβασιοποιήθηκε το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, δεν μπορεί να ηλεκτριστεί επειδή, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και της κυβέρνησης ΝΔ, εκκρεμούν ακόμη, από τον Δεκέμβριο του 2020, οι σχετικές ρυθμιστικές αποφάσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις!

"Sponsored links"

Το ΥΠΕΝ σιωπά ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών, η οποία πολύ φοβόμαστε ότι έχει μόλις αρχίσει καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της τουριστικής περιόδου.”

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live