13.8 C
Chania
Monday, March 4, 2024

Σχεδόν 400 άνθρωποι ενημερώθηκαν λανθασμένα πως έχουν καρκίνο

Ημερομηνία:

Αυτό που έπαθαν εκατοντάδες εξεταζόμενοι για καρκίνο στις ΗΠΑ, το έχετε δει να συμβαίνει σε ταινίες, των οποίων οι ιστορίες ‘χτίζονται’ πάνω σε αυτό το λάθος.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει να συμβαίνει στην πραγματική ζωή, αλλά μεμονωμένα.

Ποτέ στην ιστορία, δεν έγινε στην κλίμακα που το έζησαν εκατοντάδες πελάτες της εταιρίας βιοτεχνολογίας που πουλάει “το πρώτο τεστ αίματος” που ανιχνεύει τον καρκίνο.

Όπως αποκάλυψαν οι Financial Times, πριν συνεχίσει το ρεπορτάζ το CBS News η παραγωγός εταιρία του τεστ Galleri, το οποίο ανιχνεύει δείκτη για περισσότερους από 50 τύπους καρκίνου και κοστίζει 949 δολάρια, ενημέρωσε τον περασμένο μήνα λανθασμένα κοντά στους 400 πελάτες της πως μπορεί να έχουν καρκίνο.

Χρειάστηκαν 36 ώρες για να ειδοποιηθούν όλοι για το λάθος.

Οι μισοί δεν είχαν κάνει το τεστ -το ‘χαν μόνο αγοράσει.

Εκπρόσωπος της εταιρίας ζήτησε συγγνώμη για “την εσφαλμένη ανίχνευση του σήματος καρκίνου”, το οποίο απέδωσε προμηθευτή που δεν τακτοποίησε “πρόβλημα στη ρύθμιση του λογισμικού”.

Ο προμηθευτής (PWN Health) σχολίασε ότι “το πρόβλημα οφείλεται σε εσφαλμένη διαμόρφωση της πλατφόρμας engagement των ασθενών, την οποία χρησιμοποιούμε για την αποστολή τυποποιημένων επικοινωνιών στους πελάτες”.

Το πρόβλημα προκάλεσε ένα σύστημα “και το αντιμετωπίσαμε σε μια ώρα από την στιγμή που αντιληφθήκαμε τη λανθασμένη λειτουργία” που γινόταν από τις 10 έως τις 18 Μαϊου.

Υποσχέθηκε πως “έχουν προστεθεί οι διαδικασίες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί ξανά τέτοιο λάθος”. Δεν είπε πώς ενημερώθηκε για το λάθος, αφού μπαίνουν στη μέση και προσωπικά δεδομένα.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στα Χανιά

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στα Χανιά ανακοίνωσε σήμερα (3/3) ο ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εκτελεστούν...

«Κόσμος»: Αυτά είναι τα 30 μέλη του νεοσύστατου πολιτικού φορέα – Γραμματέας ο Πέτρος Κόκκαλης

Τα προσωρινά όργανα που θα οδηγήσουν τον νεοσύστατο πολιτικό φορέα...

Υπεγράφη η πρώτη ληξιαρχική εγγραφή παιδιού ομόφυλου ζευγαριού

Η πρώτη ληξιαρχική εγγραφή παιδιού που αποκτήθηκε με παρένθετη...