Σύλλογος Γυναικών Χανίων: Όλοι στο σημερινό συλλαλητήριο – Να διεκδικήσουμε την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζονται τα καλέσματα για το συλλαλητήριο που διοργανώνουν σήμερα Τρίτη στις 18:30 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες, ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων.

Στο δικό του κάλεσμα, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες του μόχθου να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά για να διεκδικήσουν την προστασία της υγείας τους και των δικαιωμάτων των δικών τους και των οικογενειών τους.

Αναλυτικά το κάλεσμα αναφέρει:

"Sponsored links"

Εργαζόμενες και άνεργες, νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι

Δεν ανεχόμαστε να βιώνουμε την βαρβαρότητα και να μένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Δε συμβιβαζόμαστε με τη μετατροπή των νοσοκομείων σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών. Δε δεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα, να πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη και μπορεί η πρόοδος της επιστήμης να μας τα εξασφαλίσει.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων και παιδικών σταθμών με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Στοιβάζει τα παιδιά μας σε ακατάλληλα σχολικά κτήρια, σε πολυπληθή τμήματα. Δεν προσλαμβάνει το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και μας υποχρεώνει να χρυσοπληρώνουμε εμείς οι γονείς τα τεστ για τον Covid-19 για να μπορούν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία στην περίπτωση που αρρωστήσουν.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της κυβέρνησης, που βαδίζοντας στις ράγες της ΕΕ, όπως και οι προηγούμενες, προσφέρει νέα όπλα στο αντεργατικό οπλοστάσιο των επιχειρηματικών ομίλων για να μας ξεζουμίζουν ακόμα περισσότερο. Η “ισότητα των φύλων” και η “συμφιλίωση επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων” γίνονται πολύτιμα εργαλεία για να απογειώσουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να εξισώσουν προς τα κάτω τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και το εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους γυναίκες και άνδρες.

Μας θέλουν σκλάβες και σκλάβους στον 21ο αιώνα: Βρίσκουν ευκαιρία να προωθήσουν και να μονιμοποιήσουν αντεργατικά μέτρα στο όνομα των “έκτακτων αναγκών λόγω πανδημίας”. Ετοιμάζουν νέες ρυθμίσεις για να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες και να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι 24 ώρες το 24ωρο. Δηλαδή να δουλεύουμε όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν και να μας αμείβουν όσο και όταν επιθυμούν. Ετοιμάζονται να φουσκώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους από την ιδιωτική ασφάλιση και το τζογάρισμα των συντάξεων, ενώ την ίδια στιγμή οι ανάγκες των εργαζόμενων μητέρων αντιμετωπίζονται ως κόστος. Γι αυτό και το σχέδιο Πισσαρίδη βάζει στο στόχαστρο τις άδειες μητρότητας.

Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των βιομηχάνων πάνε περίπατο τα υγειονομικά πρωτόκολλα: Ο συγχρωτισμός απαγορεύεται, όχι όμως για τα εργοστάσια που ο ένας δουλεύει πάνω στο άλλο, όχι για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες.

                  Η προστασία της υγείας μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, το εισόδημα των οικογενειών μας, έρχονται σε σύγκρουση με την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Δίνουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ για στρατιωτικές δαπάνες και στους επιχειρηματικούς ομίλους, με δάνεια, επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις, για να μειώσουν τις συνέπειες από την κρίση και να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Όμως, λογαριάζουν ως “κόστος” τις ανάγκες των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών, των οικογενειών μας.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

"Sponsored links"

  • Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών.

Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλες και όλους.

  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους

χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια.

Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και

εκπαιδευτικών, με 15 μαθητές στην τάξη.

  • Επαρκή κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις

μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία, δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για ΜΕΘ και δωρεάν τεστ

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία δωρεάν

με ευθύνη του κράτους.

  • Συχνά και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς με επαρκές προσωπικό.
  • Κατάργηση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ  ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ”

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live