16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων: “Υγειονομικοί σε απόγνωση. Ολική η κατάρρευση του συστήματος υγείας εξαιτίας της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής”

Ημερομηνία:

Σε απόγνωση είναι οι υγειονομικοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων εξαιτίας της εδώ και δύο χρόνια διαχείρισης της κρίσης του covid-19 και της ολικής κατάρρευσης του συστήματος υγείας “εξαιτίας της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής”. Ζητούν την επαναφορά των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή και προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για να ανταπεξέλθουν της πίεσης.

Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητοί συμπολίτες μας Καλή Χρονιά με υγεία και ευημερία!!!

Δεν είναι λίγες οι φορές  που έχουμε αναφέρει τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας μέσω του τύπου( προσωπικό ,ένταξη στα ΒΑΕ, πλυντήρια , ασφάλεια, καθαριότητα ,πατώματα  ,στεγανώσεις  κ.τ.λ)

Όταν όμως καλούμαστε να διαχειριστούμε μια τέτοια κρίση όπως αυτή του covid-19  εδώ και δύο χρόνια, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τον Χανιώτικο λαό για την ολική κατάρρευση του συστήματος υγείας εξαιτίας της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής στην διαχείριση της πανδημίας. Το  Νοσοκομείο μας είναι στο κόκκινο με το προσωπικό κυριολεκτικά αποδεκατισμένο, εξουθενωμένο, να δουλεύει απανωτές βάρδιες με μειωμένα ρεπό και χωρίς άδειες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη δύο παράλληλα επιδημικά κύματα με την μετάλλαξη «όμικρον» να έχει επικρατήσει και να έχει εκτοξεύσει τα ενεργά κρούσματα σε εκατοντάδες χιλιάδες και μέσα σε αυτά είναι και πολλοί υγειονομικοί ( Νοσοκομείο Χανίων: από 1/1/2022 δεκάδες υγειονομικοί) οι οποίοι καλούνται την 5η ημέρα να  βγουν  από την καραντίνα και να γυρίσουν πίσω στην υπηρεσία τους όντας ακόμη μεταδοτικοί με νωπά  τα συμπτώματα της εξάντλησης από τη νόσο ,ενώ έξω από το νοσοκομείο μας και έξω από κάθε Νοσοκομείο υπάρχουν χιλιάδες υγειονομικοί (περίπου 6.000) ,οι οποίοι βρίσκονται από 01/09/21 σε αναστολή και με ορατό τον κίνδυνο της απόλυσης.

Αυτοί οι υγειονομικοί θα μπορούσαν να στηρίξουν το σύστημα υγείας κάνοντας rarid test & Pcr και καθημερινά αν χρειαστεί. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση εμμένει στην αδιάλλακτη θέση της για αναστολή έως και απόλυση των μη εμβολιασμένων Υγειονομικών.

Αυτή λοιπόν είναι η λύση για την στελέχωση του συστήματος υγείας; Με την μείωση της καραντίνας των υγειονομικών σε 5 ημέρες; Αντί για μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όχι 3μηνες συμβάσεις που λογικό είναι να μην υπάρχει προσέλευση εξειδικευμένου προσωπικού και οι κενές θέσεις να παραμένουν κενές…( Νοσοκομείο Χανίων σε σύνολο 1.619 οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων έχουμε 741 κενές  οργανικές θέσεις).

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας με την μείωση της χρηματοδότησης της κατά 52% είναι υποστελεχωμένη και απαξιωμένη με περιορισμένες δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας, με αποτέλεσμα να πέφτει ακόμα και το βάρος των εμβολιαστικών κέντρων στα νοσοκομεία της χώρας αποσπώντας εκπαιδευμένο και ενεργό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για την στελέχωση τους.

Για μια ακόμα φορά κλινικές ολόκληρες ή και νοσοκομεία μετατρέπονται σε covid-19, στερώντας κλίνες και πολύτιμες υπηρεσίες από ασθενείς  που αντιμετωπίζουν  άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας. Παρόλη την μετατροπή κλινικών σε covid-19 οι κλίνες δεν επαρκούν και φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για διακομιδή ασθενών σε γειτονικούς νομούς.

Σ’αυτό είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι!! Κανένας ασθενής να μην μετακινηθεί σε άλλο νομό την στιγμή που υπάρχουν ιδιωτικές μονάδες στο νομό μας που πρέπει να επιταχθούν για το σκοπό αυτό, χωρίς παζάρια και χωρίς καμία αποζημίωση.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων κάνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς υγείας να προβούν σε άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας και άμεση προκήρυξη προσλήψεων μόνιμων θέσεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

"google ad"

-Επιστροφή των συναδέλφων που τελούν υπό καθεστώς αναστολής.

-Επίταξη του Ιδιωτικού τομέα υγείας.

-Απεμπλοκή των Νοσοκομείων από τους εμβολιασμούς και δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της  ΠΦΥ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ