Σύσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων με φορείς των Χανίων για την υποδοχή της κρουαζιέρας το 2015

Κανένα σχόλιο

Με πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων και με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου της κρουαζιέρας για τα Χανιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 30-4-2015 σύσκεψη στα γραφεία του Λ.Τ.Ν.Χ. με την συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων των Χανίων, με σκοπό την υποδοχή της κρουαζιέρας και τον συντονισμό όλων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών στο λιμάνι και στην πόλη και την επίλυση τυχόν προβλημάτων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε., ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μαράκης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων, o ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, ο Διοικητής Τροχαίας Χανίων, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, ο Γραμματέας του Συλλόγου Καταστηματαρχών Σούδας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων, ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί Ν. Χανίων, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων και ναυτιλιακοί πράκτορες.

Ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. κ. Κώστας Μπροκαλάκης αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στη σύσκεψη, αναφέρθηκε στην επιτυχή και μεθοδευμένη προσπάθεια που καταβάλει το Λιμενικό Ταμείο για να προσελκύσει νέες εταιρείες κρουαζιέρας στα Χανιά, στην ετοιμότητα του Λιμένα Σούδας για την υποδοχή της κρουαζιέρας και στα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το Λιμενικό Ταμείο και θα συνεχίσουν να γίνονται στο λιμάνι μέσα στο 2015. Επίσης αναφέρθηκε στα ποσοτικά στατιστικά που αφορούν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και επιβατών, αλλά και στα ποιοτικά στατιστικά των εταιρειών κρουαζιέρας για τον Λιμένα της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων, τονίζοντας ότι το 2015 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για την κρουαζιέρα στα Χανιά, καθώς θα έχουμε διπλάσιο σχεδόν αριθμό κρουαζιεροπλοίων και τριπλάσιο σχεδόν αριθμό επιβατών σε σχέση με το 2014, φτάνοντας τις 63 αφίξεις και τους 90.000 επιβάτες (βλ. συνημμένο πίνακα), αλλά και 3 νέες κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες κρουαζιέρας που για πρώτη φορά θα επισκεφθούν τα Χανιά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που απαιτούν προσοχή, συντονισμό και εγρήγορση κατά την υποδοχή και παραμονή των κρουαζιεροπλοίων και των επιβατών τόσο στο Λιμάνι της Σούδας όσο και στον ευρύτερο προορισμό των Χανίων, όπως το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, η εξυπηρέτηση των επιβατών στο λιμάνι και στην πόλη κλπ. και τόνισε την ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας-συντονισμού όλων των φορέων και της ανοικτής γραμμής επικοινωνίας μεταξύ τους, με σκοπό την άμεση επίλυση προβλημάτων που τυχόν προκύπτουν. Ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων και συμφωνήθηκαν δράσεις εποχικού και μόνιμου χαρακτήρα που θα επιλύουν και θα αμβλύνουν τυχόν προβλήματα και συνεχής συνεργασία μεταξύ των φορέων ώστε να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προορισμού μας προς τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων.

"Sponsored links"

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης με την ευκαιρία της σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων φορέων και της έναρξης ουσιαστικά της φετινής τουριστικής περιόδου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια με την συμμετοχή και την άριστη συνεργασία όλων των φορέων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων και ήδη άρχισαν να φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται γιατί στον χώρο της κρουαζιέρας τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Από την απευθείας επικοινωνία που έχουμε σαν Λιμενικό Ταμείο με τις εταιρείες κρουαζιέρας διαπιστώνουμε την ικανοποίησή τους και φυσικά την δυναμική που έχουμε σαν προορισμός κρουαζιέρας για το άμεσο μέλλον. Για να διατηρηθεί αυτή η θετική εικόνα απαιτείται συνεχής εγρήγορση, συντονισμός και η συμμετοχή όλων μας στο μέρος που μας αναλογεί για να επιλύουμε τα διάφορα προβλήματα που δημιουργούνται μέσα στην τουριστική περίοδο. Η κρουαζιέρα αποτελεί πλέον ένα δυναμικό τουριστικό πυλώνα για τα Χανιά συνεισφέροντας στην οικονομία και την κοινωνία της περιοχής μας και ειδικά τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε σαν χώρα θα πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να επενδύσουμε σε αυτόν. Ευχόμαστε καλή τουριστική περίοδο σε όλους τους φορείς και τους επαγγελματίες της περιοχής μας».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live