27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Τέμπη: «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;» – Ο διάλογος του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη πριν τη σύγκρουση

Ημερομηνία:

Νέες αποκαλύψεις για το τι συνέβη μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού, λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, μάρτυρας, που έχει καταθέσει ήδη στην υπηρεσία του, είπε ότι ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, μέσω VHF ρωτούσε συνεχώς τον σταθμάρχη στη Λάρισα αν πηγαίνει σωστά.

Συγκεκριμένα, ο μηχανοδηγός ρωτάει αρχικά «Λάρισα ακούει;» και ο σταθμάρχης δεν απαντά. Ο μηχανοδηγός ρωτάει για δεύτερη φορά, χωρίς να πάρει απάντηση από τον σταθμάρχη. Την τρίτη φορά ρώτησε «Λάρισα ακούει; Πάω καλά;», με τον σταθμάρχη να απαντά εκνευρισμένος «αφού σου είπα. Νέους Πόρους», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν το Intercity 62 κινείται στην άνοδο ή στην κάθοδο.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει καταθέσει ήδη στις αρχές και έχει ενημερώσει και την αρμόδια υπηρεσία.

Πώς αποφεύχθηκε σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών

Νωρίτερα, το Open προχώρησε στην αποκάλυψη ότι μία καθυστέρηση απέτρεψε τη σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με τρένο του προαστιακού από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα με 60 επιβάτες.

Ο συρμός του προαστιακού ακολουθούσε την εμπορική αμαξοστοιχία κι επειδή υπήρχε καθυστέρηση στο δρομολόγιο, η σταθμάρχης Νέων Πόρων έδωσε οδηγία να ξεκινήσει πρώτα η εμπορική.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ