Τα παλιά λεωφορεία των Χανίων: Έτσι ταξίδευαν οι Χανιώτες στα τέλη της δεκαετίας του ’60 | Φωτός

Οι καιροί περνάνε και αυτό που κάποτε φάνταζε καινούργιο, τώρα το κοιτάμε με νοσταλγία. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά και με τα λεωφορεία.

Τη δεκαετία του ’60 τα αυτοκίνητα στα Χανιά ήταν πολύ λιγότερα, και το λεωφορείο ένα πολύ πιο διαδεδομένο μέσο μεταφοράς. Με φωτογραφίες που ανέρτησε στη σελίδα “Χανιά Παλιές Φωτογραφίες” ο Εμμανουήλ Τζιλιβάκης μας υπενθυμίζει πώς ήταν τα λεωφορεία της δεκαετία του ’60, που ήταν ουσιαστικά φορτηγά της Mercedes τα οποία οι Χανιώτες αμαξοποιοί μετέτρεπαν σε λεωρορεία!

Δείτε τι γράφει:

Χανιώτικων λεωφορείων συνέχεια…Συνταγή για επιτυχία: παίρνεις το σασί και τον κινητήρα από ένα αξιόπιστο μοντέλο,στην περίπτωση μας το φορτηγο των 90 ίππων L312 της Μερσεντες,μοντέλο 1960,και πας τέλη του 60 στους Χανιώτες αμαξοποιούς ,την ΣΦΑΠ,και σου φτιαχνουνε ένα αμάξωμα λεωφορείου πάνω του. Έτσι γεννήθηκε το θρυλικό “μούρικο λεωφορείο των άγονων Χανιώτικων γραμμών και όχι μόνο ένα μα …τρία!!!Για 25 περίπου χρόνια όργωναν το νομό Χανίων με προορισμούς κυρίως τη Νότια Κρήτη…Δυστυχώς δεν νομίζω να υπάρχει σήμερα κάποιο από τα τρία,σε αντίθεση ,ας πούμε,με τη Ναύπακτο,όπου διατηρούν ένα πανομοιότυπο σε άριστη κατάσταση…

Εδώ οι φωτογραφίες τους: