Τα παλιά λεωφορεία των Χανίων: Έτσι ταξίδευαν οι Χανιώτες στα τέλη της δεκαετίας του ’60 | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Οι καιροί περνάνε και αυτό που κάποτε φάνταζε καινούργιο, τώρα το κοιτάμε με νοσταλγία. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά και με τα λεωφορεία.

Τη δεκαετία του ’60 τα αυτοκίνητα στα Χανιά ήταν πολύ λιγότερα, και το λεωφορείο ένα πολύ πιο διαδεδομένο μέσο μεταφοράς. Με φωτογραφίες που ανέρτησε στη σελίδα “Χανιά Παλιές Φωτογραφίες” ο Εμμανουήλ Τζιλιβάκης μας υπενθυμίζει πώς ήταν τα λεωφορεία της δεκαετία του ’60, που ήταν ουσιαστικά φορτηγά της Mercedes τα οποία οι Χανιώτες αμαξοποιοί μετέτρεπαν σε λεωρορεία!

Δείτε τι γράφει:

"Sponsored links"

Χανιώτικων λεωφορείων συνέχεια…Συνταγή για επιτυχία: παίρνεις το σασί και τον κινητήρα από ένα αξιόπιστο μοντέλο,στην περίπτωση μας το φορτηγο των 90 ίππων L312 της Μερσεντες,μοντέλο 1960,και πας τέλη του 60 στους Χανιώτες αμαξοποιούς ,την ΣΦΑΠ,και σου φτιαχνουνε ένα αμάξωμα λεωφορείου πάνω του. Έτσι γεννήθηκε το θρυλικό “μούρικο λεωφορείο των άγονων Χανιώτικων γραμμών και όχι μόνο ένα μα …τρία!!!Για 25 περίπου χρόνια όργωναν το νομό Χανίων με προορισμούς κυρίως τη Νότια Κρήτη…Δυστυχώς δεν νομίζω να υπάρχει σήμερα κάποιο από τα τρία,σε αντίθεση ,ας πούμε,με τη Ναύπακτο,όπου διατηρούν ένα πανομοιότυπο σε άριστη κατάσταση…

Εδώ οι φωτογραφίες τους:

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live