Τα Χανιά δε θα είναι ξανά τα ίδια εφόσον ξεκινήσουν εξορύξεις

1 Σχόλιο

Μπορεί η μέθοδος fracking να απαγορεύτηκε στις εξορύξεις στην Ελλάδα και αυτό τουλάχιστον να διασφαλίζει ότι δε θα προκληθούν σεισμοί σε μία περιοχή όπως η Κρήτη που είναι εξαιρετικά σεισμογενή, όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιπες συνέπειες από τις εξορύξεις θα είναι ασήμαντες.

Τα Χανιά δε θα είναι ξανά τα ίδια, εφόσον ξεκινήσουν εξορύξεις. Αυτό μας είπε γεωλόγος από τον Καναδά σημειώνοντας ότι η εμπειρία από άλλες περιοχές δείχνει ότι τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες είναι ελάχιστα.

Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι και χαμηλής εξειδίκευσης και λίγες σε σχέση με ένα πιθανό κόστος ενώ αναμένεται περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Κρήτης και ιδιαίτερα των Χανίων αφού τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια, η επένδυση πολύ μεγάλη και οι εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν πανίσχυρες..

"Sponsored links"

Δύσκολο να ερευνηθούν θα είναι και οι συνέπειες στο περιβάλλον αφού και σε άλλες περιοχές που γίνονται εξορύξεις, οι εταιρείες συνήθως υπογράφουν συμφωνίες που απαγορεύουν τους τόσο αναγκαίους ελέγχους για την υγεία. Οι μόνοι που θα μπορούν να κάνουν ελέγχους θα είναι οι ίδιες οι εταιρείες.

Να σημειώσουμε ότι εξορύξεις στην Κρήτη θα γίνουν και σε βάθος άνω των 3.000 μέτρων, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία των εξορύξεων.

Δείτε εδώ και ένα βίντεο για τη μέθοδο που χρησιμοποιείται για τις εξορύξεις μέσα στη θάλασσα:

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Κατερίνα Τ

    Δεν υπάρχει νομοθεσία σχετικά με απαγόρευση του fracking στην Ελλάδα

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις