16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τζανάκης για τέταρτο κύμα κορωνοϊού: Ο ιός θα μας επισκεφθεί όλους αυτή τη φορά

Ημερομηνία:

Για την μετάλλαξη Δέλτα και για το τέταρτο κύμα κορωνοϊού που καταφθάνει στη χώρα μας μίλησε την Παρασκευή ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Σε κάποιες περιοχές όπως στην Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα ανέρχεται στο 95% των νέων μολύνσεων, ενώ σε όλη την χώρα βρίσκεται κατά μέσο όρο πάνω από το 75%», σημείωσε ο κ. Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι στο τέταρτο κύμα όλοι θα έρθουμε σε επαφή με τον ιό, αλλά υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων.

«Ο ιός θα μας επισκεφθεί όλους αυτή τη φορά, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μηδενός εξαιρουμένου» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι οι εμβολιασμένοι «θα έρθετε σε επαφή αλλά δεν θα μολυνθείτε αν δε, μολυνθείτε, έχετε 100% πιθανότητα υπέρ σας να μην πάθετε κριτική σοβαρή νόσο, πνευμονία του ιού, νοσηλεία διασωλήνωση ή απώλεια ζωής», είπε.

Δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή ότι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται είναι στο 2-5% των ασθενών. «Είναι οι εξής κατηγορίες: ασθενής που παίρνει ανοσιολογικά φάρμακα και υπερήλικες με πολλά υποκείμενα νοσήματα, και στις δυο περιπτώσεις το ανοσολογικό τους σύστημα δεν απάντα ιδανικά. Έχουμε ευθύνη να τους προστατέψουμε με εμβολιασμούς και μετρά προστασίας».

Όπως εξήγησε «είχαμε μιλήσει από την περασμένη εβδομάδα για 300 εισαγωγές την ημέρα περίπου τέλος Ιουλίου – αρχές Αύγουστου, ήδη βαδίζουμε στις 180, επομένως επαληθεύεται το μοντέλο ότι θα έχουμε περίπου 300 νέες εισαγωγές την ημέρα και σε επίπεδο δεκαημέρου θα έχουμε 3000 καινούργιους νοσηλευόμενους νέους αποτελούν το 50 με 60% της συνολικής ισχύος σε κλίνες COVID στην Ελλάδα».

«Οι νοσηλευόμενοι, επειδή είναι νέοι, έχουν γρήγορη ανάκαμψη, όταν μπαίνουν στο νοσοκομείο», επισήμανε ο Νίκος Τζανάκης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...