Την οικονομική ελάφρυνση πολιτών του Δήμου Χανίων λόγω πανδημίας, ζητά ο Τάσος Βάμβουκας

Κανένα σχόλιο

Την οικονομική ελάφρυνση των οικογενειών πληττώμενων πολιτών, για τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε θερινά αθλητικά προγράμματα, είτε αυτά είναι του δήμου είτε αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου μας, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» κ. Τάσος Βάμβουκας:

«Προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Χανίων

Αξιότιμε κ. πρόεδρε

"Sponsored links"

Λόγω της έλλειψης δυνατότητας να θέσουμε δια ζώσης θέματα, λόγω της μορφής του σημερινού Δ.Σ. που γίνεται δια περιφοράς, θέλουμε να θέσουμε το θέμα που τέθηκε στην οικονομική επιτροπή από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας κ. Γιάννη Σπυριδάκη στην οικονομική επιτροπή, προς γνώσιν της δημοτικής αρχής και των δημοτικών συμβούλων.

Σκοπός μας είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τον δήμο, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ως προς την οικονομική ελάφρυνση των οικογενειών πληττώμενων συμπολιτών μας, για τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε θερινά αθλητικά προγράμματα, είτε αυτά είναι του δήμου είτε αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου μας.

Προτείνουμε εν περιλήψει :

Α) Να ζητηθεί από την κυβέρνηση, όπως έπραξε σε ανάλογες περιπτώσεις, για την φετινή χρονιά να ρυθμίσει νομοθετικά την δυνατότητα των δήμων, να προσφέρουν δωρεάν τα προγράμματα «ολοήμερο αθλητικό- οικολογικό  σχολείο 2020» και ο δήμος μας να  χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την δαπάνη από τα κονδύλια που δόθηκαν από το κράτος  για τις ανάγκες covid στους δήμους, με προτεραιότητα συμμετοχής και κατ’ αναλογία,  στα παιδιά πληττόμενων οικογενειών και οικογενειών με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.

Β) Να επιχορηγήσει ο δήμος τα αθλητικά σωματεία που οργανώνουν για παιδιά, ολοήμερα προγράμματα αθλητικών δραστηριοτήτων και  εκμάθησης, όπως πχ. ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, για να μπορέσουν αυτή την δύσκολη χρονιά να πραγματοποιηθούν από τα σωματεία και να υπάρξει οικονομική ελάφρυνση των ωφελούμενων.

Επίσης κ. πρόεδρε θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην δημοτική αρχή και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ότι στην περασμένη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας κ. Γιάννης Μαράκης, έθεσε το θέμα της συγκρότησης της επιτροπής Αγροτικού Αυγούστου για το 2020 και έλαβε την υπόσχεση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Γιάννη Νικηφοράκη,  ότι θα το θέσει στο επόμενο συμβούλιο, αλλά δυστυχώς δεν το είδαμε ως θέμα. Στόχος της επιτροπής θα είναι να εξετάσει την δυνατότητα πραγματοποίησης τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους την έκθεση τοπικών προϊόντων, σε χώρο ελεγχόμενο, λόγω των υγειονομικών περιορισμών και σε κάθε περίπτωση την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προβολής των τοπικών αγροτικών προϊόντων, όπως δείχνει η εμπειρία ανάλογων περιπτώσεων στην χώρα μας.

Για την παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών»

Χανιά 24/6/2020

Ο επικεφαλής

"Sponsored links"

Τάσος Βάμβουκας»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live