Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα πολιτών που μοιράζει απλόχερα η ΔΕΗ σε εισπρακτικές εταιρείες

Κανένα σχόλιο

Πληθαίνουν οι καταγγελίες που φθάνουν στην εφημερίδα μας σχετικά με τη δράση εισπρακτικών εταιρειών οι οποίες συνεργάζονται με τη ΔΕΗ.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία, είναι τέτοιο το θράσσος αυτών των εταιρειών που πολλές φορές ενοχλούν ακόμα και όταν δεν υπάρχουν καθόλου χρέη! Πολίτης έλαβε μήνυμα από εισπρακτική εταιρεια να πληρώσει το χρέος του στη ΔΕΗ, το οποίο έχει αποπληρώσει. Το μόνο χρέος που έχει είναι ο λογαριασμός του μήνα ο οποίος δεν έχει λήξει και δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Το ζήτημα δεν περιορίζεται στη ΔΕΗ αφού και οι ιδιώτες που έχουν εισέλθει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ακολουθούν παρόμοιες ή και χειρότερες πρακτικές.

Βεβαίως, τίθεται και ένα άλλο ζήτημα που είναι εξίσου σημαντικό. Τι γίνεται με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών; Πολλοί φοβούνται ότι τα δεδομένα πωλούνται από τη μία εταιρεια στην άλλη έτσι ώστε ο πολίτης να βρίσκεται διαρκώς απροστάτευτος.

"Sponsored links"

Άραγε, η πολιτεία πότε θα πράξει αυτά που οφείλει, προστατεύοντας τους πολίτες;

Ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, η πίεση που ασκούν οι εισπρακτικές εταιρείες σε πολίτες οι οποίοι βρισκονται σε αδυναμία και υπό πολύμηνη ψυχολογική πίεση λόγω πανδημίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εγκληματική.

Δεν πρέπει κάτι επιτέλους να γίνει;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live