20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα πολιτών που μοιράζει απλόχερα η ΔΕΗ σε εισπρακτικές εταιρείες

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν οι καταγγελίες που φθάνουν στην εφημερίδα μας σχετικά με τη δράση εισπρακτικών εταιρειών οι οποίες συνεργάζονται με τη ΔΕΗ.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία, είναι τέτοιο το θράσσος αυτών των εταιρειών που πολλές φορές ενοχλούν ακόμα και όταν δεν υπάρχουν καθόλου χρέη! Πολίτης έλαβε μήνυμα από εισπρακτική εταιρεια να πληρώσει το χρέος του στη ΔΕΗ, το οποίο έχει αποπληρώσει. Το μόνο χρέος που έχει είναι ο λογαριασμός του μήνα ο οποίος δεν έχει λήξει και δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Το ζήτημα δεν περιορίζεται στη ΔΕΗ αφού και οι ιδιώτες που έχουν εισέλθει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ακολουθούν παρόμοιες ή και χειρότερες πρακτικές.

Βεβαίως, τίθεται και ένα άλλο ζήτημα που είναι εξίσου σημαντικό. Τι γίνεται με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών; Πολλοί φοβούνται ότι τα δεδομένα πωλούνται από τη μία εταιρεια στην άλλη έτσι ώστε ο πολίτης να βρίσκεται διαρκώς απροστάτευτος.

Άραγε, η πολιτεία πότε θα πράξει αυτά που οφείλει, προστατεύοντας τους πολίτες;

Ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, η πίεση που ασκούν οι εισπρακτικές εταιρείες σε πολίτες οι οποίοι βρισκονται σε αδυναμία και υπό πολύμηνη ψυχολογική πίεση λόγω πανδημίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εγκληματική.

Δεν πρέπει κάτι επιτέλους να γίνει;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...