Τι λέει η Περιφέρεια Κρήτης για τις εκρήξεις με δυναμίτη στον Αζωγυρέ

Κανένα σχόλιο

Ενημέρωση για εργασίες μεταξύ οικισμών Αχλαδιάκες και Αζωγυρές Δ. Καντάνου-Σελίνου

Ενημέρωση της περιφέρειας Κρήτης σχετικά με τις εργασίες που εκτελούνται μεταξύ των οικισμών «Αχλαδιάκες» και «Αζωγυρές» της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, προκειμένου να υπάρχει σφαιρική γνώση για τα θέματα που θίγονται σε δημοσιεύματα, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Τον Φεβρουάριο του 2019, ο νομός Χανίων επλήγη από ισχυρότατα καιρικά φαινόμενα (έντονες και αδιάλειπτες βροχοπτώσεις). Σύμφωνα με τις υδρολογικές μετρήσεις τα φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την περίοδο εκείνη είχαν συχνότητα εμφάνισης μία φορά στα πεντακόσια χρόνια. Το αποτέλεσμα των φαινομένων αυτών ήταν καταστροφικό: σε εκτεταμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου προκλήθηκαν καθιζήσεις και κατολισθήσεις, ποτάμια υπερχείλισαν και κατέστρεψαν ιδιωτικές περιουσίες αλλά και δημόσιες υποδομές (οδοποιία, αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα κ.α.).

"Sponsored links"

Στην περιοχή Αζωγυρές, προκλήθηκε κατολίσθηση (πλησίον της διασταύρωσης με την οδό προς Ασφενδιλέ), που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας για τρεις ημέρες, καθώς κατολίσθησαν τεράστιου μεγέθους βράχοι που έκλεισαν τον δρόμο, και για την απομάκρυνση των οποίων έπρεπε να προηγηθούν εργασίες διάσπασής τους.

Από τις αυτοψίες που ακολούθησαν στην περιοχή, παρατηρήθηκε ότι και σε άλλη θέση πλησίον του οικισμού Αζωγυρές, το πρανές του δρόμου ήταν πολλαπλά διαρρηγμένο, με ενδεχόμενο κίνδυνο την αποκόλληση και κατάπτωση ογκόλιθων βάρους δεκάδων τόνων έκαστος, έπειτα από νέα ακραία καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον εντοπίσθηκαν επισφαλή βραχώδη τεμάχια, επικίνδυνα για πτώση στο οδόστρωμα από ύψος δεκάδων μέτρων. Τέλος εντοπίσθηκε επικρεμάμενος ασβεστολιθικός ογκόλιθος με κάθετη εγκάρσια ανοιχτή διάρρηξη, ομόρροπη προς το δρόμο, χωρίς υλικό πλήρωσης και σχεδόν αποκομμένος από το υπόλοιπο πρανές.

Για την άρτια τεχνικά και ασφαλή επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με έμπειρους εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες προχώρησε στην εκπόνηση μελετών και στη συνέχεια σε δημοπράτηση έργου. Οι παραπάνω διαδικασίες δυστυχώς είναι πολύ χρονοβόρες και τελικά, την 10.02.2022 υπεγράφη σύμβαση με ανάδοχο εταιρεία, για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών που προέβλεπε η μελέτη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live