15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το αινιγματικό χαμόγελο του Παναγιώτη Σημανδηράκη

Ημερομηνία:

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης είναι ένας πραγματικός κομήτης που εμφανίστηκε στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου Χανίων.

Στην κεντρική προεκλογική ομιλία του συμμετείχαν εκατοντάδες Χανιώτες, από πολλούς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, από την Αριστερά μέχρι τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά. Όλοι βεβαίως είμαστε πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών όμως σίγουρα η συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων σε μια προεκλογική συγκέντρωση ενός υποψηφίου κάτι δείχνει.

Είναι εμφανές ότι ο Παναγιώτης Σημανδηράκης έχει ρεύμα.

Μιλάει ως το καινούργιο, χρησιμοποιεί με δεξιοτεχνία τα κοινωνικά μέσα, απευθύνεται στους νέους ανθρώπους σε παραγωγική ηλικία, είναι ένας νέος άνθρωπος σε παραγωγική ηλικία, είναι εμφανίσιμος, χαρισματικός, επικοινωνιακός.

Χαρακτηριστικό είναι και το σποτ το οποίο δημιούργησε.

Σε αντίθεση με σποτ άλλων υποψηφίων τα οποία κινούνται στο μοτίβο πλάνα της πόλης των Χανίων, με μερικά επιλεγμένα πλάνα του υποψήφιου Δήμαρχου που αγναντεύει, όμορφα λόγια και επιβλητική μουσική από πίσω ο κ. Σημανδηράκης επέλεξε μία πιο απλή προσέγγιση.

Μιλά απευθείας στον θεατή δίχως μουσική λες και απευθύνεται προσωπικά σε αυτόν.

Λίγο πριν το τέλος του σποτ, χωρίς κάποιον εμφανή λόγο, χαμογελά αινιγματικά στην κάμερα, δημιουργώντας έτσι ένα προσωπικό δεσμό σχεδόν συνωμοτικό με τον θεατή, όπως έχουμε δει να κάνει τόσες φορές ο τηλεοπτικός πολιτικός Frank Underwood στη γνωστή αμερικάνικη σειρά “House of Cards”.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης βεβαίως δεν είναι ο Frank Underwood ούτε ο Κέβιν Σπέισι, ο ηθοποιός που τον υποδύεται, όμως είναι ένας φιλόδοξος νέος άνθρωπος που έχει κατορθώσει να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Και αυτό δεν είναι λίγο.

Στην κεντρική προεκλογική του ομιλία μίλησε με βεβαιότητα για την παρουσία του στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Δε γνωρίζουμε αν αυτή η πεποίθησή του θα επαληθευτεί. Δε γνωρίζουμε αν είναι πράγματι κάτι το καινούργιο, όπως επαναλαμβάνει διαρκώς, ή αν είναι απλά καινούργιος ο τρόπος που επικοινωνεί το ίδιο παλιό μήνυμα. Το βέβαιο είναι ότι θα μας απασχολήσει και στο μέλλον.

Δείτε ξανά το σποτ με το αινιγματικό χαμόγελο στο τέλος:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EYQqtN8RfMw”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ