23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το δεύτερο ιστορικό ατόπημα Συρίγου με φόντο τη Χούντα

Ημερομηνία:

Σάλο αντιδράσεων απ’ όλα τα κόμματα -πλην της Ελληνικής Λύσης- προκάλεσαν οι δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου, χθες στη Βουλή, σχετικά με τον Πολυτεχνείο και τους αγώνες κατά της δικτατορίας.

Ο υφυπουργός Παιδείας, υπεύθυνος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, έκανε λόγο για «πολιτική μυθολογία» που έχει στο επίκεντρό του το Πολυτεχνείο, ενώ πρόσβαλλε και τις εκδηλώσεις μνήμης και τους σύγχρονους αγώνες που εκφράζονται κάθε χρόνο, στις 17 Νοεμβρίου, στην πορεία από το Πολυτεχνείο ως την Αμερικανική Πρεσβεία, καθώς σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, πρόκειται για εθιμικές πορείες «που καταλήγουν σε ταβέρνες με παϊδάκια».

 

 

Ήταν η πρώτη φορά που ο Άγγελος Συρίγος βρέθηκε στο επίκεντρο αντιδράσεων για κάποια δήλωσή του σχετική με την περίοδο της μαύρης επταετίας;

Όχι.

Το ίδιο είχε συμβεί, για όσους δεν θυμούνται και τον Γενάρη του 2021, όταν ο υφυπουργός Παιδείας είχε πει, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ότι επί Χούντας είχαν ιδρυθεί αστυνομικά τμήματα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. «Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις», είχε πει χαρακτηριστικά ο Άγγελος Συρίγος στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης, κάτι το οποίο δεν προκύπτει από πουθενά, από καμία ιστορική αναφορά.

 

 

Όπως τώρα, έτσι και τότε, ο Άγγελος Συρίγος δέχθηκε «βολές» απ’ όλα τα κόμματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...