16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Το «ευχαριστώ» του Τούρκου στρατηγού στις ελληνικές δυνάμεις – “Να ξέρουν οι Έλληνες φίλοι μας ότι οι Τούρκοι, τα αδέρφια τους, αν -θεός φυλάξοι- συμβεί κάτι, θα είμαστε οι πρώτοι που θα σπεύσουμε”

Ημερομηνία:

O επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, ανέλυσε μέσω τηλεοπτικών του δηλώσεων γιατί αποχωρούν τα ΕΜΑΚ από την γειτονική χώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή Κουβέντα να Γίνεται του Action 24 τόνισε πως είναι αναπόφευκτο να σταματήσουν οι έρευνες στα χαλάσματα της Τουρκίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί μια περιοχή τεράστια, να είναι όμηρος μιας διάσωσης, έστω και αν αυτό που λέω είναι σκληρό. Πρέπει να θυσιάσεις κάποιους για να μην είναι εκατόμβες νεκρών μετά, αν είναι ακόμα εν ζωή» εξηγώντας πως τα συντρίμμια πρέπει σιγά σιγά να απομακρυνθούν για να μην θρηνήσει η χώρα και άλλα θύματα.

Τούρκος στρατηγός στην ΕΜΑΚ: «Ευτυχώς που υπάρχετε»

Συγκινητική ήταν η συνάντηση Τούρκων αξιωματικών με τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Λίγο πριν την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε σημεία που κατέρρευσαν κτίρια, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν. Ένας Τούρκος στρατηγός της στρατοχωροφυλακής ευχαρίστησε τις ελληνικές δυνάμεις για τη βοήθεια που προσέφεραν από την πρώτη στιγμή λέγοντας:

«Να ξέρουν οι Έλληνες φίλοι μας ότι οι Τούρκοι, τα αδέρφια τους, αν -θεός φυλάξοι- συμβεί κάτι, θα είμαστε οι πρώτοι που θα σπεύσουμε. Μόνο με αλληλοϋποστήριξη μπορεί να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστροφές. Ο σεισμός επηρέασε 10 πόλεις. Ευτυχώς που υπάρχετε» είπε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...