Το Σωματείο Διανομέων Χανιων καταγγέλει «ευθεία επίθεση από εργοδοσία και πλατφόρμες στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους στα Χανιά»

Κανένα σχόλιο

Το Σωματείο Διανομέων – delivery ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Το σωματείο μας καταγγέλλει δυο περιστατικά που συνέβησαν στα Χανιά και αφορούν στους προέδρους του σωματείου διανομέων και του επιχειρησιακού σωματείου διανομέων στην E-food.

Συγκεκριμένα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Wolt διέκοψε τη συνεργασία της με τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου της E-food , με πρόσχημα χαμηλή βαθμολογία και κακή αξιολόγηση.   Η συγκεκριμένη πλατφόρμα προωθεί την εργασία μέσω υπεργολάβων , η οποία φέρνει ένα νέο καθεστώς εκμετάλλευσης από διανομείς σε διανομείς. Εργασία με ελάχιστα ένσημα και ατέλειωτες ώρες δουλειάς.

"Sponsored links"

Ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη που προβλέπει δήθεν το δικαίωμα συνδικαλισμού , καθώς και το δικαίωμα να παρέχει ο διανομέας το «ελεύθερο επάγγελμα» του σε οποία εταιρία θέλει ,στην πράξη φαίνεται πως ο μόνος λόγος που φτιάχτηκε είναι  για να αυξήσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οι εταιρίες μπορούν ανά πάσα ώρα να διακόψουν τη συνεργασία με τους συναδέλφους , χωρίς να δείχνουν την αξιολόγηση , είτε επειδή ενοχλεί η συνδικαλιστική τους δράση , είτε επειδή εργάζονται σε ανταγωνιστική πλατφόρμα.

Ζητάμε να παρθεί άμεσα πίσω η απόλυση του συναδέλφου!

Γνωστή αλυσίδα εστίασης στα Χανιά κατέθεσε για δεύτερη φορά μήνυση στον πρόεδρο του σωματείου μας λόγο συνδικαλιστικής δράσης. 

Στις 25 Ιανουαρίου και ενώ υπήρχε υπουργική απόφαση για απαγόρευση της διανομής λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών ,αρκετά μαγαζιά συνέχισαν την διανομή με χιόνι και χαλάζι βάζοντας κυριολεκτικά τις ζωές των συναδέλφων μας σε κίνδυνο. Το σωματείο μας ως όφειλε, μαζί με τι σωματείο επισιτισμού, κάλεσε και την επιθεώρηση εργασίας , και βγήκαμε περιοδεία ζητώντας να σταματήσει η διανομή. Αυτοί οι οποίοι παράνομα έθεταν σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας , έχουν το θράσος να μας μηνύουν επειδή ζητήσαμε το προφανές. Το μήνυμα είναι ένα. Μακριά το σωματείο από τους χώρους δουλειάς.

Φυσικά το δικαίωμα για τέτοιες πρακτικές από την μεγαλοεργοδοσία το έχουν δώσει αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους αντεργατικούς και αντί συνδικαλιστικούς νόμους που ψηφίζουν. Συνεχείς μηνύσεις και συλλήψεις συνδικαλιστών , όπως το πρόσφατο παράδειγμα συναδέλφων στην Μαλαματίνα , έχουν γίνει καθημερινότητα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν αφορά πρόσωπα αλλά όλο  το σύνολο των εργαζόμενων. Θέλουν απομονωμένους και φοβισμένους εργαζόμενους. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τα συνδικάτα! Να παρθεί άμεσα πίσω η μήνυση στον πρόεδρο του σωματείου.

Δεν τρομάζουμε δεν είμαστε μόνοι μας!! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και όλοι μαζί να δώσουμε μια δυνατή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Ζητάμε την στήριξη  από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού μας και από το ΕΚΧ . Την Παρασκευή 2/9/22 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό Μέγαρο, καθώς θα δοθεί η κατάθεση για τη δίωξη στην αστυνομική διεύθυνση.

Ζητάμε:

  • -Άμεση επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή συναδέλφου
  • -Να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση κατά του προέδρου του σωματείου μας

 

"Sponsored links"

  • Να χορηγηθούν όλα τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους διανομείς, εταιρικό μηχανάκι, συντήρηση και καύσιμα στην αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη.
  • Ένταξη ΤΩΡΑ της ειδικότητας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!
  • Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αναγνώριση του συνεργατικού μοντέλου ως εξαρτημένη εργασία. Να τηρείται απαρέγκλιτα το 8ωρο- 5θήμερο- 40ωρο με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Απαγόρευση της διανομής σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ορισμός χιλιομετρικής απόστασης για τη διανομή
  • Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live