15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα smartwatches κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

Ημερομηνία:

Σε smart εφαρμογές και συσκευές στρέφονται – και – οι Έλληνες καταναλωτές, για τη σωματική και ψυχική τους ανάκαμψη μετά από την πανδημία. Αυτήν τη στροφή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι περισσότεροι από 6 στους 10 Έλληνες (64%) εκτιμούν ότι τα smartwatches μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Σύμφωνα με έρευνα της IPSOS η οποία διεξήχθη σε 10 χώρες – ανάμεσα τους και η Ελλάδα – με πρωτοβουλία της HUAWEI, πάνω από 3 στους 5 πιστεύουν ότι οι έξυπνες συσκευές και εφαρμογές μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Οι μισοί από αυτούς πιστεύουν ότι μπορούν να τους βοηθήσουν να καταπολεμήσουν και το στρες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 76% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ήδη smartwatch -με το 33% μάλιστα να το έχει αποκτήσει μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Επιπλέον, το 27% σχεδιάζει να αγοράσει ένα μέσα στον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με την έρευνα, το 76% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα χρησιμοποιεί ήδη smartphone, το 19% smartwatch, το 15% smartband και το 28% ασύρματα ακουστικά.

Ο βηματομετρητής είναι η πιο δημοφιλής λειτουργία υγείας που χρησιμοποιείται σε smartphone μεταξύ όλων των χωρών. Όσον αφορά τα smartwatches/smartbands στην Ελλάδα, το top 3 με τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες συμπληρώνουν η καταγραφή παλμών και η παρακολούθηση ύπνου.

Οι ερωτηθέντες υπογραμμίζουν, τέλος, ότι η ποιότητα της συσκευής είναι εξίσου σημαντική με τις λειτουργίες της. Για το 73% και το 70% αυτών η αδιαβροχοποίηση και η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αντίστοιχα είναι βασικά για να διασφαλιστεί ότι το προϊόν αξίζει να αγοραστεί.

Οι έξυπνοι βοηθοί

Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν περαιτέρω, εάν πιστεύουν ότι οι νέες εφαρμογές και οι έξυπνες συσκευές μπορούν να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους και σε ποιες πτυχές της ζωής τους φαίνονται ιδιαίτερα χρήσιμες. Το 64% των Ελλήνων πιστεύει γενικά ότι η ποιότητα ζωής μπορεί να βελτιωθεί με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι τομείς που αναφέρονται ως εκείνοι, που χρειάζονται περισσότερο βελτίωση, είναι: η υγεία συνολικά (61%), το άγχος (50%) και η ποιότητα ύπνου (46%). Ένα εντυπωσιακό 52% των ερωτηθέντων στη χώρα μας, δήλωσε μάλιστα πως οι έξυπνες εφαρμογές και συσκευές μπορούν πράγματι να τους βοηθήσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι οι πολίτες, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν όσα ταλαιπωρούν τον οργανισμό τους (κακή φυσική κατάσταση, άγχος, αϋπνία, πεσμένη διάθεση) αναγνωρίζουν πως χρειάζονται έναν καθημερινό βοηθό, που θα τους δώσει την έξτρα ώθηση να πετύχουν τους στόχους τους.

Ποιος είναι αυτός; Όπως δείχνει η έρευνα, είναι οι έξυπνες συσκευές, όπως smartwatches και smartbands, οι οποίες διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία και λειτουργίες ακριβείας για τη συνεχή παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης των χρηστών.

Οι έξυπνες συσκευές που περιλήφθηκαν στη μελέτη ήταν smartphones, smartwatches, smartbands και ασύρματα ακουστικά. Όλες αυτές οι συσκευές διαθέτουν πλήθος λειτουργιών παρακολούθησης υγείας και αθλητισμού, αλλά ποιες θεωρούνται οι πιο χρήσιμες;

sepe.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ