30.3 C
Chania
Παρασκευή, 28 Αυγούστου, 2026

Τσακαλώτος: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για ρήξη

Ημερομηνία:

Και η ρήξη πρέπει να είναι ανοιχτό ενδεχόμενο στην διαπραγμάτευση, διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι δανειστές θα διεκδικούν όλο και πιο σκληρά μέτρα.

«Αν δεν το έχεις στο μυαλό σου τη ρήξη, ούτε καν σαν ενδεχόμενο, προφανώς οι δανειστές θα περάσουν τα ίδια μέτρα με τους προηγούμενους. Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά», είπε ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στο Star και προσθέτοντας, πάντως, ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι το θετικό σενάριο.

Η αναφορά Τσακαλώτου έγινε μετά από ερώτηση για την γνωστή φράση που είχε πει ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Χανιά απευθυνόμενος σε πολίτη : “Να μας στηρίζετε και μετά τη ρήξη”.

«Νομίζω ότι το σενάριο της ρήξης είναι κάτι που το είχε πει και ο Γιάνης Βαρουφάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις κι αυτό το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός. Έχει καταλάβει ότι εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που έχασαν πάρα πολλά πράγματα από την κρίση και ότι είμαστε έτοιμοι, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, για μια ρήξη», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Εμείς δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη, αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι».

«Εμείς επιλέξαμε στη διαπραγμάτευση να είμαστε πολύ λογικοί, πολύ ευγενικοί, πολύ μετριοπαθείς σ’ αυτά που ζητάμε. Αν μετά από όλα αυτά, μας πουν ότι τίποτα δεν άλλαξε με τις εκλογές και ότι πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό που δεν έκανε η ΝΔ με τη λίστα Χαρδούβελη, προφανώς αυτό δεν είναι μια βάση συμφωνίας και νομίζω ότι και ο ελληνικός λαός δεν το θέλει αυτό», είπε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Η δήλωση Βαρουφάκη περί ρήξης προκάλεσε και την κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή από τρεις βουλευτές της ΝΔ – τους Κώστα Τσιάρα, Μάξιμο Χαρακόπουλο και Κώστα Τζαβάρα. Οι τρεις βουλευτές ζητούν διευκρινήσεις για το τί εννούσε ο υπουργός Οικονομικών.

tvxs.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πούτιν θα συναντηθεί με Ερντογάν, Σι Τζινπίνγκ κι άλλους ηγέτες στο Μπισκέκ

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, παρουσίασε το...

Γ. Βαληνάκης: «Η Τουρκία πλέον ξεκάθαρα διεκδικεί ελληνικό έδαφος»

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιάννης...

Μ. Χνάρης: Κατεπείγουσα ανάγκη η αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου και των Κλιμακίων Σπηλίου και Περάματος

Ο Μανόλης Χνάρης καταθέτει ερώτηση για αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ρεθύμνου μετά την τραγική πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο με δύο νεκρούς πυροσβέστες.

Έρευνα της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των σχολικών ειδών

Έρευνα της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αποκαλύπτει μεγάλες διαφορές τιμών σε σχολικά είδη. Τετράδια από €0,32 έως €12,99, στυλό από €0,20 έως €19. Συστάσεις στους γονείς.