20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Φον Ντερ Λάιεν: Αν σταματήσουμε να αγοράζουμε Ρώσικο πετρέλαιο, η Ρωσία θα το πουλήσει στις διεθνείς αγορές πιο ακριβά

Ημερομηνία:

Το ότι η ευρωπαϊκή υποκρισία έχει χτυπήσει… κόκκινο μετά τα μεγάλα λόγια, τις πολυδιαφημισμένες κυρώσεις που θα γονάτιζαν την πολεμική μηχανή της Μόσχας μέσα σε λίγες ημέρες και τα σοβαρά πλήγματα στη ρωσική οικονομία είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι μάσκες έπεσαν σχετικά με την διεθνή κοροϊδία (και από τη Δύση και από τη Ρωσία) για τις πληρωμές των καυσίμων σε ρούβλια, ευρώ ή δολάρια.

Τώρα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πάει τις δικαιολογίες (ή την κοροϊδία) ένα βήμα παραπέρα, καθώς, σε πρόσφατη συνέντευξή της, εξήγησε την αλάθητη στρατηγική της Ε.Ε. σε σχέση με το ρωσικό πετρέλαιο, επισημαίνοντας ότι για να σωθεί η  Ένωση από τον Πούτιν πρέπει να… συνεχίσει να αγοράζει από τη Μόσχα.

«Πρέπει να βρούμε την σωστή ισορροπία και αυτό είναι το δυνατό μας σημείο απέναντι στην επιθετικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Για παράδειγμα το ρωσικό πετρέλαιο. Εάν σταματήσουμε πλήρως και άμεσα τις εισαγωγές στο ρωσικό πετρέλαιο θα του δώσουμε τη δυνατότητα να πάρει το πετρέλαιο που δεν πουλά στην Ε.Ε. και να το πουλήσει στις διεθνείς αγορές όπου οι τιμές θα είναι αυξημένες και να γεμίζει με τον τρόπο αυτό το πολεμικό του ταμείο» είπε μιλώντας στο MSNBC.

Και συνεχίζοντας τις απίστευτες δηλώσεις η πρόεδρος της Κομισιόν συμπλήρωσε: Πρέπει να έχουμε σωστή στρατηγική και είναι σημαντικό να καλέσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο για να διασφαλίσουμε ότι θα αποτελειώσουμε το πολεμικό του θησαυροφυλάκιο» για να καταλήξει πως σε γενικές γραμμές η εξάρτηση της Ε.Ε. από τη ρωσική ενέργεια θα σταματήσει κάποια στιγμή και η Ένωση δεν θα επιστρέψει.

Όλα αυτά την ώρα που η ηγεσία της Ε.Ε. και των κρατών – μελών προσπαθούν να πείσουν τους Ευρωπαίους πολίτες να φορούν διπλά μπουφάν το χειμώνα και να χαμηλώνουν τα κλιματιστικά τους το καλοκαίρι για να βοηθήσουν τον πόλεμο για τον «ελεύθερο κόσμο».

Μαθήματα καπιταλισμού ή μαθήματα δουλέματος από την κυρία πρόεδρο;

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...