22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Φούρναρης στην Κρήτη έδωσε δουλειά σε 12χρονο που μπήκε να κλέψει, γύρισε 25 χρόνια μετά ως πτυχιούχος πανεπιστημίου και οικογενειάρχης για να τον ευχαριστήσει

Ημερομηνία:

«Τρία καλοκαίρια ερχόταν όταν έκλειναν τα σχολεία», ανέφερε ο φούρναρης.

Μια από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις της χρονιάς συνέβη στην Κρήτη. Πρωταγωνιστές, είναι ένας φούρναρης στο Ηράκλειο και ένα 12χρονο, τότε, αγόρι.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ένας αρτοποιός στο Ηράκλειο, ο κ Γιάννης Βιτσαράς, πριν από 25 χρόνια «τσάκωσε» ένα 12χρονο αγόρι να προσπαθεί να κλέψει από το μαγαζί του.

Αντί να τον μαλώσει, ή να καλέσει την Αστυνομία, ο αρτοποιός του εξήγησε ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά «μονοπάτια» και του ζήτησε να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να βγάζει το χαρτζιλίκι του. Το αγόρι συμφώνησε και έτσι έγινε.

«Κάποια στιγμή η οικογένειά του μετακόμισε και το έχασα για χρόνια. Χθες, το παιδί, που πλέον είναι ένας άνδρας 37 ετών, ήρθε και με βρήκε. Με ευχαρίστησε που τότε, με τον τρόπο που το αντιμετώπισα, του έδειξα τον σωστό δρόμο στη ζωή. Έβγαλε το πανεπιστήμιο, έκανε οικογένεια», είπε ο κ. Βιτσαράς, με μεγάλη συγκίνηση.

«Κέρδισα το τζόκερ της ζωής»

Ο φούρναρης, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News», «κέρδισε το τζόκερ της ζωής, όταν μετά από 25 χρόνια ήρθε να μου πει ευχαριστώ».

«Μετά από 25 χρόνια, ήρθε να με βρει και να μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον δρόμο που χάραξε και τα ερεθίσματα που του έδωσα. Είναι 37 χρονών σήμερα, έχει τελειώσει πανεπιστήμιο πληροφορικής και έχει 2 παιδάκια».

Όπως είπε, το ευχαριστώ το οφείλει ο ίδιος στον 12χρονο τότε, που αποφάσισε να τον ακούσει και να αλλάξει τρόπο ζωής.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν βλέπουμε ένα παιδί που έχει αδυναμίες, είναι να το προστατεύσουμε».

«Ήρθε και με βρήκε για να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά εγώ του το χρωστάω αυτό», καταλήγει ο κ. Βιτσαράς.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ