Φωταγώγηση της Περιφέρειας Κρήτης και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος

Κανένα σχόλιο

Δυνατό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έδωσαν όλοι που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ενημέρωσης και

ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκαν για την αξία της δωρεάς ομφαλικού αίματος. Στο πλαίσιο αυτό

φωτίστηκαν– στις 15 Νοεμβρίου – στα χρώματα της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης, τα κτίρια της Περιφέρειας Κρήτης– συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης – καθώς καιτης Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στο νησί της Ρόδου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα που πραγματοποιείται 14 εως 18 Νοεμβρίου, από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης)της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ- για έκτη συνεχή χρονιά -με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, ενώφέτος τελεί υπο την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος.

"Sponsored links"

Η κοινή δράση φωταγώγησης-που πραγματοποιείται γιαπρώτη φοράμε την συμμετοχή της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτωντης Κρήτης– έχει σκοπό την διάδοση του μηνύματος της αξίας της εθελοντικής προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, την ευαισθητοποιήση και ενημέρωση των συμπολιτών μας για την χρησιμότητα της δωρέας Ομφαλικού Αίματος για την θεραπεια ασθενών με αιματολογικά νοσήματα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε:«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που εφέτος στην Παγκόσμια αυτή ημέρα συμμετέχουνόλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτηςδιαδίδοντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς προς τους συμπολίτες μας, αλλά και την χρησιμότητα της δημιουργίας αποθέματος μοσχευμάτων ομφαλικού αίματος για την Κρήτη και την χώρα συνολικά. Το έργο της ΔηΤΟΒ Κρήτης συμβάλλει στη θεραπεία ασθενών με αιματολογικά νοσήματα, αλλά και στην πρόσβαση σε σύγχρονες θεραπείες στο πεδίο της Αναγεννητικής Ιατρικής. Ως Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμμετοχή μας σε αυτή την δράση που ξεπερνά τα όρια της Κρήτης και φτάνει στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, επιβεβαιώνουμε την πεποίθησή μας, πως η προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται στην κορυφή κάθε οργανωμένης κοινωνίας. Πως η προσφορά στο συνάνθρωπο έρχεται στη δεύτερη θέση της ίδιας κοινωνικής πυραμίδας. Και στις δύο αυτές αξίες η Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο».

Ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου,κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε: «Συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε αυτή την κοινή με την Περιφέρεια Κρήτης δράση ενημέρωσης, προκειμένου να συμβάλουμε στη θεραπεία ασθενών με αιματολογικές ασθένειες. Αγκαλιάζουμε και εμείς αυτή την ευγενή προσπάθεια, που με τρόπο συστηματικό και αποτελεσματικό εκπονεί η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης, στην οποία στρέφονται και νησιώτες από το Ν. Αιγαίο, για την περαιτέρω ανάδειξη της αξίας της δωρεάς του ομφαλικού αίματος και για την διευκόλυνση της πρόσβασης στις πιο σύγχρονες θεραπείες της Ιατρικής. Μία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς ιδιαίτερα σημαντική για εμάς τους νησιώτες, που δείχνουμε σταθερά και στην πράξη την προσκόλλησή μας στις αξίες του αλτρουισμού, του εθελοντισμού και της φροντίδας».

Η Καθηγήτρια Αιματολογίας και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης, κ.Ελένη Παπαδάκη, ανέφερε:«Είναι χαρά μας που και εφέτος, με διευρυμένο κύκλο συνεργατών, πραγματοποιούμε για έκτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ενημέρωσηςγια τα βλαστοκύτταρα και το ομφαλικό αίμα.

Στόχος μας είναι η ΔηΤΟΒ Κρήτης, να ενισχύεται και να εξελίσσεται ώστε να δύναται να προσφέρει τις υπηρεσίες, σε όλο και πιο διευρυμένο κύκλο ασθενών. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την στήριξη τους σε αυτην την δράση και κοινή προσπάθεια για την διάδοση του μηνυμάτος της σημαντικότητας της δωρεάς ομφαλικού αίματος».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Διοικητήςτης 7 ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΑθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων, Γιώργος Πιτσούλης, ο ΕντεταλμένοςΠεριφερειακός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, η ΕντεταλμένηΠεριφερειακή Σύμβουλος Διασύνδεσης της Περιφέρειας με Εθελοντικές Οργανώσεις, ΓεωργίαΜηλάκη και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη. Στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, η φωταγώγηση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκουκαι της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου, Χαρούλα Γιασιράνη.

Στη δράση παρόντες απο τη ΔηΤΟΒ Κρήτης ήταν η Καθηγήτρια Αιματολογίας και Διευθύντρια τηςΑιματολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης, Ελένη Παπαδάκη, ο ΑναπληρωτήςΚαθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ειδικός σε επιστημονικά και ερευνητικάπεδία της ΔηΤΟΒ, Χαράλαμπος Ποντίκογλου, η Υπεύθυνη του Εργαστηρίου ΕπεξεργασίαςΟμφαλικών Μοσχευμάτων και Υπεύθυνη Ποιότητας, Δρ. Ειρήνη Μαυρουδή και η ΤεχνολόγοςΙατρικών Εργαστηρίων, μέλος της ΔηΤΟΒ, Δρ. Ιωάννα Γόντικα.

"Sponsored links"

Σημαντική ήταν η συνεισφορά και η παρουσία των παιδιών και των εκπαιδευτικών τωνΚΔΑΠ Αλικαρνασσού, Αγίου Ιωάννη και Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου, υπό την οργάνωση καιτο συντονισμό της υπεύθυνης του ΚΔΑΠ Αγίου Ιωάννη Δέσποινας Πλευράκη, της εικαστικούΙουλίας Γεωργακοπούλου και της Εκπαιδευτικού Αντωνίας Τριανταφύλλου.Τα παιδιά καιοι εκπαιδευτικοί έφτιαξαν χειροτεχνίες για να μοιραστούν με μικρούς και μεγάλους, και θέλησαν να επικοινωνήσουν με τη μουσική και εικαστική τους παρέμβαση ένασυγκινητικό μήνυμα αλληλεγγύης, χαράς και αισιοδοξίας.

Στις προγραμματιζόμενες δράσεις της Εβδομάδας συμμετέχουνεπίσης η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τo Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος ‘Αιματοκρήτης’, ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Χανίων ‘Ορίζοντας’, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών  Ν. ΡεθύμνηςΔοτες Ζωης, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης,ο Σύλλογος φίλων Αιματολογικής Κλινικής

Ηρακλείου ‘Αναγέννηση’ καθώς και το Κένρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ηρακλείου (ΚΔΑΠ).Η φετινή Εβδομάδα Ενημέρωσης περιλαμβάνει:

  • Την έναρξη από την ΔηΤΟΒ Κρήτης και το ΠΑΓΝΗ (Κλινικές Αιματολογική και Αγγειοχειρουργική), της μελέτης και αξιοποιήσηςπλάσματος πλούσιο σε αιμοπετάλια για διαβητικούς ασθενείς με χρονια έλκη, προάγοντας την κλινική χρήση του ομφαλικού αίματος.
  • την διάθεση απο την ΔηΤΟΒ Κρήτης 100 νέων μονάδων ομφαλικού αίματος, δώρα ζωής για συνανθρώπους μας,μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) της χώρας μας.
  • Επισκέψεις 100 μαθητών τεσσάρων Λυκείων, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου
  • Δράσεις ενημέρωσης για την δωρεά ομφαλικού αίματος απο το προσωπικό της ΔηΤΟΒ Κρήτης και σε συνεργασία: με τον Συλλόγο ‘Αιματοκρήτης’ στο Ηράκλειο, με τον Σύλλογο ‘Ορίζοντας’ στα Χανιά, με τον Σύλλογο ‘Δότες Ζωής’σε συνεργασία με τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης στο χώρο της ΑιμοδοσίαςΓ. Νοσοκομείου Ρεθύμνου, και την συμμετοχή του ΚΔΑΠ Αγ. Ιωάννη Ηρακλείουστη διάδοση του μηνύματος της συμμετοχής σε πράξεις εθελοντισμού και αλληλεγγυής
  • την διαδικτυακήανανεωμένη, με νέα έργα, Εικονική Εικαστική Έκθεση ιατρών και φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πανεπιστημίων του Εξωτερικού «Multipotent colors: Painting for the Stem Cells Awareness Week»με τα δικά τους μήνυματα ζωής
  • τοτραγούδιτηςΟλίνας«Itsnotasecretanymore»(μετ. Δεν είναι πιά Μυστικό), που επικοινωνεί ενα αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας μέσα απο την εθελοντική προσφορά και την γέννηση ενός παιδιού
  • τη νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΔηΤΟΒ Κρήτηςwww.cordbloodbankcrete.grπαρέχοντας σαφή επισκόπηση του Έργου και των υπηρεσιών, εικονική ξενάγησηκαι γνωριμία με την επιστημονική ομάδακαι το ερευνητικό έργοτης ΔηΤΟΒ Κρήτης,ενημερωτικά σεμινάριαγονέωνκαι πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό και την διαδικασία δωρεάς ομφαλικού αίματος, με απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, και όλες τς δράσεις της ΔηΤΟΒ Κρήτης.

Αναλυτικάγια το πρόγραμμα δράσεων της Εβδομάδας Ενημέρωσης δείτεεδώ.

Η Εβδομάδα έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού covid-19.

Για επικοινωνία με τη ΔηΤΟΒ Κρήτης:info@cordbloodbankcrete.gr , Tηλ. 2810-394726, 6930847253
Επικοινωνία για ΜΜΕ και δημοσιογράφους:press@cordbloodbankcrete.gr

#StemCellAwarenessWeek2022#WCBD22 #WorldCordBloodDay#ΔωριζωΟμφαλικοΑιμα
#ΔηΤΟΒΚρητης#Περιφερεια_Κρητης#creteregion#RegionOfSouthAegean
#ΟμφαλικοΑιμα#Βλαστοκυτταρα#DonateCordBlood
#itsnotasecretanymore  #JohnAtHisBest #JohnwonTHErace  #OlinaforCBBC

ΑκολουθήστετηΔηΤΟΒΚρήτηςFacebook@cordbloodbankcrete.grtwitter@PublicCBBC
YouTubeCordBloodBankCrete

Σχετικάlinks:
Κοινό Δελτίο Τύπου Εβδομάδας Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρααπο την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και την ΔηΤΟΒ Κρήτης

ΦωτογραφίεςΚοινής δράσηςΦωταγώγησης του Κεντρικού Κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων και της ΠεριφέρειαςΝ.Αιγαίου(διαθέσιμες μετα τις 18.30 στις 15/11)

Φωτογραφίες ΔράσεωνΣυλλόγων‘Αιματοκρήτης’, ‘Αναγέννηση’ ‘Ορίζοντα’, ‘Δότες Ζωής’, ‘ Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης’ , και ‘ΚΔΑΠ’
Εικονική ΈκθεσηΙατρών και Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Κρήτης και Παν/μίων Εξωτερικού

ΛογότυποWCBD εδώ και εδώ

Επίσημο Τραγούδι της ΔηΤΟΒ Κρήτης

Εικονική ξενάγηση στη ΔηΤΟΒ Κρήτης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live